Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani su zgroženi

Korijen problema nakon obračuna u Osijeku: U kinima, kazalištima i trgovačkim centrima nema provjere na oružje

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Ilustracija (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Uobičajeni odlazak u kino u subotu navečer u Osijeku se pretvorio u noćnu moru, kada je 24-godišnji mladić nasrnuo na 15-godišnjaka. Izvadio je džepni nožić, napao ga i ozlijedio. Mladići su odvojeno pratili film, a napadaču je zasmetala buka.

Do krvavog je obračuna u osječkom kinu došlo navodno zato što je maloljetnik glasno pričao, pa je napadnut nožem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio

Iz PU Osječko-baranjske su potvrdili da je "24-godišnjak preklopnim nožićem zadao ubodnu ranu u desnu natkoljenicu 15-godišnjaku".

"Petnaestogodišnjaku je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu i protiv 24-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozlijede u pokušaju", rekao je Vlado Krznarić iz PU Osječko-baranjske.

U Hrvatskoj se na ulazu u trgovačke centre, kinodvorane, kazališta i slična mjesta, ne provjerava nosi li netko oružje. Kinooperator nije želio pred kamere, a građani su zgroženi.

Zbog potezanja noža, obijesne vožnje i masovnih tučnjava, mladi sve češće pune stupce crne kronike.

"Na žalost, u vremenima smo u kojima nema nekakvih sustava vrijednosti koje smo prije izgrađivali onako pomno", smatra predsjednica Društva psihologa Osijek Mirjana Mozer.

Napadač je već prijavljivan zbog napada

Djeca su, upozoravaju psiholozi, od malih nogu izložena nasilju kroz video igrice i nekontrolirani internet. Istodobno, roditelji im se ne stižu posvetiti.

"Kad je mladi čovjek već od djetinjstva izložen zapravo samo takvim negativnim utjecajem, kako možemo očekivati da će se u njemu ostvariti nekakve kvalitetne, kvaliteti stavovi i kvalitetan način ponašanja?", tvrdi Mozer.

Mladić koji je u kinu napao maloljetnika u proteklih je 10 godina već dva puta prijavljivan zbog fizičkog napada. Nakon policijske obrade pušten je kući, a prijeti mu kazna zatvora do pet godina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene