Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Modernizacija infrastrukture

Šok za Osječane: Ukidaju se sve tramvajske linije na više od godinu dana

Ilustracija
Ilustracija Foto: Vlado Kos/Cropix
Od ponedjeljka 3. srpnja pa sve do potpunog završetka radova na projektu modernizacije tramvajske infrastrukture, što se očekuje početkom rujna 2024. godine, u Osijeku se obustavlja sav tramvajski promet, izvijestila je u utorak Uprava Gradskog prijevoza putnika (GPP).

Od ponedjeljka 3. srpnja pa sve do potpunog završetka modernizacije tramvajske infrastrukture u Osijeku se obustavlja sav tramvajski promet. Kraj radova predviđa se početkom rujna 2024. godine, poručili su iz Gradskog prijevoza putnika.

Umjesto tramvaja prometovat će autobusi, koji će duž svih dionica tramvajskih linija koristiti postojeća tramvajska stajališta. Polasci autobusa dostupni su na mrežnim stranicama GPP-a, priopćili su iz te tvrtke.

Napominju kako radovi zbog kojih će se obustaviti kompletan tramvajski promet uključuju rekonstrukciju i modernizaciju ispravljačke stanice Gornji grad, koja je ključna ispravljačka stanica za napajanje tramvajske mreže u široj zoni gradskog središta.

Pročitajte i ovo Ilustracija živcirao ga zvuk alarma Čistač napravio grešku od milijun dolara i uništio znanstveno istraživanje koje je moglo biti revolucionarno

Također pojašnjavaju kako će se modernizacijom zamijeniti zastarjele instalacije i oprema, zahvaljujući čemu će se dodatno povećati razina pouzdanosti napajanja i opskrbe tramvajske kabelske mreže.

Osim toga, projektom modernizacija tramvajske infrastrukture u Osijeku obuhvaćeni su još i radovi na modernizaciji tramvajske pruge, te kontaktne i kabelske mreže u Europskoj aveniji, čiji se početak predviđa u jesen ove godine, te radovi na modernizaciji ispravljačke stanice Donji grad.

Pročitajte i ovo Tijekom suđenja Osuđen na smrt VIDEO Monstrum koji je silovao i ubio djevojčicu i dadilju tijekom suđenja nokautirao odvjetnika: Režao na suca i pokazivao što je napisao na zubima

Očekuje se da će se kompletan tramvajski promet u gradu Osijeku ponovno uspostaviti s početkom školske 2024. godine, ističu u Upravi osječkog GPP-a.

Radovi na projektu modernizacije tramvajske infrastrukture u Osijeku, počeli su u ožujku 2022. godine. a, uz ostalo, obuhvaćaju obnovu 9,5 kilometara tramvajske pruge, cijelokupne kontaktne mreže te obnovu 23 stajališta, koja će biti dostupna osobama s invaliditetom.

Projekt je vrijedan 267 milijuna kuna, od kojih je 200 milijuna iz EU fondova, a ostatak su osigurali Vlada i grad Osijek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene