Ministar Mornar izrazio je uvjerenje da će 'kad-tad učionice budućnosti' biti otvorene i u svim ostalim hrvatskim školama.


U obnovljenoj Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji, stradaloj u svibnju u poplavi koja je pogodila dio županjske Posavine, u ponedjeljak je otvorena 'učionica budućnosti' opremljena nastavničkim računalom, tablet-računalima i pametnom pločom, što omogućuje interaktivnu razmjenu znanja, trenutačno dijeljenje pratećih informacija, bilježaka s predavanja te trenutačan uvid u to jesu li učenici razumjeli pojedino predavanje.

Vezani članci Učionica, ilustracija - 3 Neviđen početak drugog polugodišta: Provjerili smo kako teku pripreme za nastavak školske godine te koji problemi čekaju učenike i učitelje Osnovna škola dr. Ivan Merz stradala u potresu - 4 Bandić govorio da koridori za školarce neće biti potrebni, a roditeljima danas obećali postavljanje nadstrešnih skela

'Sretni smo što u ovoj školi ponovno zvoni školsko zvono i što se gotovo svih 310 učenika vratilo na nastavu. Svega toga ne bi bilo bez entuzijazma i rada ljudi Posavine, ali i financijske pomoći države koja je u dvanaest školskih objekta na području županjske Posavine stradalom u poplavi uložila desetak milijuna kuna, ne računajući sredstva koja je u opremanje škola uložilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta', izjavio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Više od pola milijuna učenika ponovno u školskim klupama

Zahvalio je i brojnim sponzorima koji su opremili gunjansku 'učionicu budućnosti'. Riječ je o zajedničkom projektu Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i tvrtke Samsung Eletronics s partnerima.

Mornar je dodao kako je uvjeren da će 'kad-tad učionice budućnosti' biti otvorene i u svim ostalim hrvatskim školama.

'Krećemo sljedeće godine u provedbu pilot projekta e-škole koji će se dijelom financirati sredstvima EU, a koji će udariti temelje moderne nove škole u kojoj će se nastava uglavnom izvoditi na informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji', poručio je ministar Mornar koji je zajedno s predstavnicima sponzora, lokalnih vlasti Gunje i Vukovarsko-srijemske županije te škole bio nazočan prigodnom programu tijekom kojega se gunjanska osnovna škola informatičkom tehnologijom povezala s IX. zagrebačkom Gimnazijom i II. osnovnom školom u Bjelovaru.

Milanović u Gunji: Da je poplava bila veća, ne bismo mogli pomoći građanima'

Po riječima ravnatelja Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje Stipice Mišure, u 'učionici budućnosti' nalazi se 30 tableta za učenike te tablet za profesore kao i pametna ploča, a narednih dana provest će se i edukacija učitelja kako bi se naučili raditi s novom tehnologijom.

'Učionicama budućnosti' do sada su, osim gunjanske osnovne škole, opremljene Osnovna škola Kamešnica u Otoku, IX. Gimnazija u Zagrebu, Gimnazija Frana Galovića u Koprivnici i II. osnovna škola u Bjelovaru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook