Pas, ilustracija
Pas, ilustracija Foto: Getty Images

U napadu psa u Srinjinama kod Splita ozlijeđena je žena i njezin pas.


U Srinjinama kod Splita pas je napao ženu i njenog psa samojeda. Splitska policija potvrdila je da se incident dogodio u četvrtak te da je zbog ugriza psa pomoć liječnika za tražila 57-godišnjakinja koja je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Vezani članci Pripreme za popis stanovništva - 5 Policija upozorava građane: Već su se pojavili lažni popisivači stanovništva, prave ćete ovako prepoznati Srednjoškolski đački dom u Zadru Ravnatelj zadarske karantene strancima privatno naplaćivao smještaj: Odbija dati ostavku, Županija traži razrješenje

Policija je utvrdila da je vlasnik psa 55-godišnjak koji je prekršajno sankcioniran. O svemu je izvještena i Veterinarska inspekcija.

Napadnuta žena ispričala je da je krenula s psom u šetnju kad je iz dvorišta istrčao pas koji je, kaže, inače uvijek u kavezu, piše Dalmatinski portal.

''Zgrabio je Messija pa napao mene. Zaustavio se promet, izašli su ljudi pomoći, ali nisu ga uspjeli odvojiti od nas. Onda je netko otišao do vlasnika'', priča šokirana vlasnica samojeda. 

Kaže da je važno spriječiti da vlasnici drže pse u uvjetima u kakvima živi pas koji ju je napao.

''Nije meni cilj da se ubije taj pas, nego da se spriječi način držanja opasnih pasmina. Jer ako je, i ovaj vlasnik može opet uzeti drugog i na isti način ga tretirati i imat ćemo istu opasnost. Zaustavimo to, spriječimo tragedije. Promislimo samo da moglo biti i dijete na mom mjestu'', poručila je.