Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje plaća

Sastanak u Ministarstvu rada sa sindikatima policije: ''Razgovori se nastavljaju u sljedeću srijedu, tražit ćemo povećanje koeficijenta''

Dubravko Jagić (Foto: Dnevnik.hr)
Dubravko Jagić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U Ministarstvu rada počeli su razgovori sindikata i predstavnika Vlade o povećanju osnovica plaće. Sastanak sa sindikatima državnih službi završio je oko 10 sati.

Među prvima su na sastanak u Ministarstvo rada o razgovoru vezanom za povećanje osnovica plaće došli iz Sindikata policije.

Vlada nudi 6,12 posto povećanje svim državnim i javnim službenicima te su najavili da danas neće biti razgovora o koeficijentima.

Nakon sastanka u Ministarstvu rada Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, rekao je kako je potpisan protokol o tome kojim će se tempom odvijati pregovori o materijalnim i nematerijalnim pravima policijskih službenika te da se razgovori nastavljaju u srijedu sljedeći tjedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hoće li štrajk biti plaćen? Za ponedjeljak najavljen sastanak sa sindikatima u Ministarstvu rada

''Povećanje koeficijenata nije bila tema sastanka, ali inzistiramo na tome da je najniži koeficijent 1,0 za policijske službenike. Pregovori se nastavljaju u srijedu sljedeći tjedan'', rekao je Jagić te dodao da će razgovarati i o predloženom povećanju osnovice.

''Imali smo potpisivanje protokola pregovora, nismo zacementirali 6,12 i vidjet ćemo kako će teći pregovori s javnim službama'', rekao je Jagić.

Osnovica, božićnica i regres

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša kaže kako je njegov princip da čekaju pregovore i da Vlada predlaže pa će zatim tijela sindikata odlučiti hoće li to prihvatiti ili ne.

Za povećanje osnovice kaže da je svako povećanje dobro, ali da tu više nema pregovora i da ponovno sindikalna tijela moraju odlučiti hoće li to prihvatiti.

"Osnovica, božićnica i regres tri su jedinstvene stvari za javne i državne službe pa ne vidim razlog da i dalje ne bude tako", odgovorio je na pitanje je li mu prihvatljivo da svima osnovica raste jednako.

Sindikati prosvjete koji su već u štrajku na sastanak u Ministarstvo doći će oko 10 sati, nakon čega će objaviti u kojim školama nastave neće biti u utorak.

Pročitajte i ovo Prazna učionica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Tenzije u koaliciji rastu Ni Vlada ni sindikati ne popuštaju ni milimetra... I sljedeći tjedan učionice će biti prazne

Sastanku u Ministarstvu rada prisustvovala je stigla je i Vesna Bedeković, ministrica socijalne skrbi. ''Vlada na jednak način vodi računa o svim javnim i državnim službenicima. Sa socijalnim radnicima prošle godine potpisan je kolektivni ugovor te su time riješeni njihovi koeficijenti'', rekla je Bedeković uoči sastanka

Anica Prašnjak, predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara prije sastanka je rekla da će danas na sastanku postaviti pitanje koeficijenata. Na pitanje rastu li sindikalni apetiti iz dana u dan, odgovara: ''Mislim da ne.''


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene