Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veličanstven dan'

U Metkoviću počeo 13. Maraton lađa na Neretvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maraton lađa na Neretvi, 13. po redu startao je u 17,15 sati ispod mosta u Metkoviću, a posebnim tzv. predsjednikovim brodom natjecanje 35 posada lađara prati, uz Ivu Josipovića, i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Na predsjednikovom brodu su također, uz ostale, i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ante Urlić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dr.

Pročitajte i ovo Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom Slika nije dostupna Ekipa Rogotina pobjedila na maratonu lađa

Lađari će prevesti plovnu rutu 22,5 kilometara i uploviti u cilj - u pločanski zaljev. Ovaj maraton organizira Udruga lađara Neretve, a prati ga duž Neretve više oko 50.000 nazočnih gostiju i turista. Otvarajući 13. Maraton lađa predsjednik Josipović je uoči starta istaknuo kako mu je čast biti nazočan toj manifestaciji.

‘Svi mi koji danas budemo na lađama poslat će mo poruku upornosti, ambicioznosti, želje i domoljublja. Poslat ćemo poruku našim prijateljima a i nama samima da možemo i znamo, a svi koji su danas ovdje su pobjednici’, naglasio je Josipović.

Gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo rekao je na ceremoniji otvaranja Maratona lađa kako ta manifestacija ‘poprima obilježje prvorazrednog spektakla’. ‘U ovom maratonu lađara je i veliki turistički potencijal i mi to koristrimo’, dodao je.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobrosavić istaknuo je kako je danas ‘veličanstvenj dan’ za ovu županiju. Inače, u lađarskoj posadi Šarića struga vesla i hrvatski skijaški reprezentativac Natko Zrnčić Dim. ‘Za mene je ovo velika čast’, izjavio je novinarima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene