Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekipa Rogotina pobjedila na maratonu lađa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Metkoviću je sa startom kod mosta održan 9. neretvanski maraton lađa u kojem su sudjelovale 33 ekipe i to najviše njih iz Hrvatske, te nekoliko iz BiH.

Ekipa Rogotina pobjednik je devete tradicionalne utrke neretvanskih lađara u kojoj su sudjelovale 33 ekipe, a njihovu vožnju na stazi dugoj 22,5 kilometara, od Metkovića
do Ploča, pratilo više desetaka tisuća gledatelja.

Pročitajte i ovo Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom Slika nije dostupna 'Rogotin' pobjednik 10. Maratona lađa

Veliki prijelazni štit kneza Domagoja pobjedničkoj ekipi, koja je u Pločama dočekana uz zvuke glazbe i svjetlo bengalka, uručio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera OSRH general Zbora Josip Lucić. 

Čestitajući pobjednicima, general Lucić je rekao kako je to
izvanredni događaj sa športskog, kulturnog i turističkog aspekta.

"Ova događanja čuvaju tradiciju neretvanskih prostora, istodobno stvarajući nove vrijednosti u susretima s ljudima iz cijeloga svijeta", rekao je Lucić.

Članovima pobjedničke ekipe iz Rogotina, koja je po peti put
pobjedila na neretvanskom maratonu lađa, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je zlatne medalje.

Drugoplasiranoj ekipi lađara iz Zagreba uručene su srebrne medalje, a trećeplasiranoj ekipi Domagojevim gusarima iz Vida dožupan dubrovačko neretvanski Ivo Karamatić uručio je mali štit.

Maraton lađa održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, sponzor ovogodišnjega neretvanskog maratona lađa bio je Grad Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene