Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na području pet država zapadnog Balkana provedena je uspješna zajednička policijska akcija usmjerena protiv organiziranog kriminala pri čemu su uhićene 22 osobe, a zaplijenjena je i velika količina oružja, streljiva i eksploziva, potvrdili su u ponedjeljak u Sarajevu predstavnici bosanskohercegovačkih policijskih agencija koji su koordinirali ovu operaciju.


Ravnatelj nacionalnog ureda Interpola za BiH Branislav Pavlović na konferenciji za novinstvo kazao je kako je regionalna operacija pod kodnim nazivom "Balkan Trigger" provedena od 17. do 19. travnja pri čemu su zaplijenjena 44 komada različitog oružja, na tisuće komada streljiva te veća količina granata i eksploziva.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Velika policijska akcija u Zadru: Uhićeno više osoba zbog gospodarskog kriminala Slika nije dostupna Velika akcija u Sarajevu: U korupcijskoj aferi uhićen bivši ministar unutarnjih poslova u BiH

Uz to su zaplijenjena 52 kilograma marihuane, a provedene su provjere više od 40 tisuća osoba na području Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Od 22 uhićena njih šest privedeno je po međunarodnim tjeralicama.

Akcija je provedena na zahtjev Glavnog tajništva Interpola uz primjenu baze te međunarodne policijske organizacije čiji je cilj identifikacija i praćenje oružja koje je u nezakonitu posjedu. (Hina)