Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci HZMO-a

Mirovine po županijama: Gdje su najveće, a u kojim dijelovima Hrvatske se isplaćuju najniže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo u tri županije i Gradu Zagrebu isplaćuju se mirovine koje su više od prosječne neto mirovine u Hrvatskoj.

Prema podacima HZMO-a, prosječna neto mirovina u Hrvatskoj za travanj iznosi 2964,93 kune. 

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

No, kako piše portal Mirovina.hr., stvarnost je drugačija jer čak 17 županija ima niže prosječne županije. 

Samo se u tri županije i Gradu Zagrebu isplaćuju iznadprosječne mirovine. Najviša prosječna mirovina isplaćuje se u Gradu Zagrebu. Iznosi 3582 kune. Slijedi Primorsko-goranska županija s prosječnom mirovinom od 3291 kune te Istra s prosjekom od 3166 kuna. Slijedi Dubrovačko-neretvanska županija gdje je prosječna neto mirovina 3048 kuna.

Gdje su najniže mirovine?

Najniža je u Međimurskoj županiji te iznosi 2432 kune. Nešto viša, ali i dalje ispod prosjeka, je mirovina u Ličko-senjskoj županiji, 2469 kuna. U Virovitičko-podravskoj ona iznosi 2484 kune, a u Požeško-slavonskoj županiji u prosjeku se isplaćuje 2485 kuna.

Mirovina.hr zaključuje kako su najniže prosječne mirovine zabilježene u ruralnim županijama koje su nerazvijenije i u koje se manje ulaže, dok su one najviše bilježe u županijama s urbanim, velikim gradovima s većom koncentracijom radno sposobnog stanovništva.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene