Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nikad dosta

Pokušaj širenja mržnje: Naljepnice uvredljivog sadržaja osvanule u Kninu, policija istražuje

Hrvatska policija
Hrvatska policija Foto: Guliver
Šibensko-kninska policija potvrdila je u utorak da istražuje tko je tijekom vikenda na nekoliko stupova u Kninu stavio naljepnice sa četničkim obilježjima.

Glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić kazao je da je policija u nedjelju primijetila na nekoliko rasvjetnih stupova u Kninu naljepnice sa četničkim sadržajem. "Od tada traju izvidi. Pretpostavljamo da su naljepnice zalijepljene u noći sa subote na nedjelju", rekao je Pavić.

Kninski gradonačelnik Marijo Čačić izjavio je za Slobodnu Dalmaciju kako je uvjeren da osobe odgovorne za naljepnice nisu s kninskog područja. "Namjera im je zamutiti vodu u inače mirnom kninskom životnom ozračju", ustvrdio je Čačić naglašavajući da među domicilima na području Knina nema takvih tenzija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proslava u Kninu Milanović: ''Bez toga nema života, potomaka, budućnosti ni čovjeka, ni obitelji, niti nacije"

Dodao je i da su gradski komunalni redari zajedno s policijskim službenicima pregledavali zapise nadzornih kamera ne bi li otkrili počinitelje. 

Na naljepnicama se veličaju četnici i tzv. SAO Krajina kao "zemlja heroja".

Slično je za Slobodnu Dalmaciju kazao i bivši kninski gradonačelnik, sadašnji župan Marko Jelić. "Činjenica je da su minuli uskrsni blagdani razdoblje kada dosta ljudi koji su iselili iz Knina posjećuje stari kraj. Među njima sigurno ima onih koji gaje nimalo kršćanske, a ni ispravne osjećaje i samim time stvaraju problem svima nama, pogotovo pravoslavnoj, srpskoj zajednici u Hrvatskoj", ocjenjuje Jelić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene