Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KBC ne želi komentirati

Zagreb: Nestašica lijekova za kemoterapiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacijenti koji idu na kemoterapiju ostali su iznenađeni kada su saznali da ne mogu dobiti lijek. Naime, još od petka u zagrebačkoj Klinici za tumore nekolicina pacijenata vratila se kućama jer je došlo do nestašice onkoloških lijekova.

U našu se redakciju javila majka čija kći jučer nije primila kemoterapiju te joj je rečeno da će je iz Klinike pozvati čim dobiju lijek.

Pročitajte i ovo Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja" Valentina Baus i Ana Gongola Šefica udruge proizvođača lijekova Ana Gongola o proizvodnji lijekova u Hrvatskoj: "Nestašica je uvijek bilo, ali naši ljekarnici su spretni"

>> Ipak ništa od lijekova na kioscima, ali uskoro će ih se legalno moći kupiti 'online'

'Na njenoj povijesti bolesti piše: nema lijeka u bolničkoj ljekarni. Lijek je naručen, kad će doći, ne zna se. Bolesnica će telefonski biti obavještena o nastavku liječenja. Ja vas samo pitam, nije mi jasno da tako teški bolesnici moraju ovisiti o nečijoj dobroj volji ili ne znam o čemu, da se nitko ne pobrine da u bolničkoj ljekarni budu lijekovi koji su važni za život', komentira majka oboljele kćeri.

Ravnateljica KBC-a Sestre milosrdnice, pod čijom je ovlasti Klinika za tumore, odbila je komentirati razloge nestašice lijekova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene