Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zdravstva RH izvijestilo je kako je u Kliničkoj bolnici Merkur uspješno transplantirana jetra pacijentici, koja je u tu bolnicu zaprimljena u srijedu, 6. listopada, s teškom kliničkom slikom trovanja gljivama.


Nakon prijama u KB Merkur i medicinske obrade, pacijentica je stavljena na listu čekanja za transplantaciju jetre sa stupnjem najveće hitnoće.

Vezani članci Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni otpušten iz berlinske bolnice: "Vjerujemo da je moguć potpuni oporavak" Aleksej Navaljni (Foto: Dnevnik.hr) Otrovani Navaljni probudio se iz kome: "Skidamo ga s respiratora, odgovara na verbalne podražaje"

Zahvaljujući članstvu Hrvatske u Eurotransplantu dojava o donoru jetre stigla je pravodobno - unutar 48 sati - iz Austrije, te je 8. listopada u kasnim noćnim satima eksplantacijski tim KB Merkur krenuo po jetru u Austriju, te se nakon eksplantacije vratio u Zagreb.

>> Umrla jer su joj presadili pluća kroničnog pušača

Jetra je pacijentici jučer uspješno presađena, a zahvat je završio sinoć oko 20 sati. Voditelj transplantacijskog tima dr. Branislav Kocman izvijestio je da se pacijentica zasada postoperativno uspješno oporavlja, navodi Ministarstvo zdravstva. (Hina)