Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stupanj najveće hitnoće

U KB Merkur pacijentici otrovanoj gljivama transplatirana jetra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva RH izvijestilo je kako je u Kliničkoj bolnici Merkur uspješno transplantirana jetra pacijentici, koja je u tu bolnicu zaprimljena u srijedu, 6. listopada, s teškom kliničkom slikom trovanja gljivama.

Nakon prijama u KB Merkur i medicinske obrade, pacijentica je stavljena na listu čekanja za transplantaciju jetre sa stupnjem najveće hitnoće.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije" Slika nije dostupna PAZITE ŠTO RADITE Ne berite ovu gljivu: Izaziva smrtnost kod djece u 100 posto slučajeva, pet puta više Hrvata se otrovalo ovog mjeseca nego lani

Zahvaljujući članstvu Hrvatske u Eurotransplantu dojava o donoru jetre stigla je pravodobno - unutar 48 sati - iz Austrije, te je 8. listopada u kasnim noćnim satima eksplantacijski tim KB Merkur krenuo po jetru u Austriju, te se nakon eksplantacije vratio u Zagreb.

>> Umrla jer su joj presadili pluća kroničnog pušača

Jetra je pacijentici jučer uspješno presađena, a zahvat je završio sinoć oko 20 sati. Voditelj transplantacijskog tima dr. Branislav Kocman izvijestio je da se pacijentica zasada postoperativno uspješno oporavlja, navodi Ministarstvo zdravstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene