Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hvalevrijedna akcija

Ženama oboljelima od raka barem briga manje: U kampanji "Nisi sama - ideš s nama" prikupljena sredstva za prijevoz taksijem na kemoterapije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" prikupila je u humanitarnoj kampanji 125.120 kuna, kojima će osigurati oko 1000 besplatnih povratnih vožnji, taksijem do bolnice i natrag, za žene oboljele od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, priopćila je udruga u utorak.

Nakon što je tijekom dva mjeseca u drugoj kampanji "Nisi sama - ideš s nama" udruga osigurala sredstva za oko 1000 prijevoza taksijem pozvala je oboljele da im se jave. Humanitarna akcija je završila 4. veljače, na Svjetski dan borbe protiv raka, a podržalo ju je više stotina građana i tvrtki iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika Teretni brod za prijevoz pšenice, ilustracija Podaci WTO-a Zbog krize naglo pale isporuke pšenice. Ipak brige nema: "Svjetska trgovina pokazala je otpornost"

"Takvu socijalnu uslugu u Hrvatskoj pokrenula je novinarka i predsjednica udruge Ivana Kalogjera nakon borbe s rakom dojke, po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatan dio zdravstvenog osiguranja. Uslugu je od 14. ožujka 2018., kada je projekt počeo, koristilo 105 žena", stoji u priopćenju.

Podršku projektu pružio je Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba koji je sufinancirao kampanju s 20.000 kuna. No, najviše je dirnula podrška učenika 1. c razreda Elektrotehničke škole Split, koji su se odrekli dijela džeparca te ga donirali u znak potpore razrednici, koja je i sama preboljela rak.

"Sudjelujući u radu konferencije "Fight & Win - Kako se oduprijeti raku", koju je organizirala zastupnica u Europskom parlamentu (EP) Dubravka Šuica, Kalogjera je projekt predstavila članovima Vlade, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, a potom i zastupnicima EP-a u Bruxellesu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene