Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačni obračun

U Istri počinje rušenje ilegalnih gradilišta: "Nemojte pričati. Sjedni u bager, idi srušiti par kuća"

Sljedeći mjesec počinje rušenje 14 ilegalnih objekata na području Istarske županije nakon što je građevinska inspekcija zatvorila 52 ilegalna gradilišta u posljednjih 10 dana.

Građevinska inspekcija zatvorila je 52 ilegalna gradilišta u posljednjih 10 dana na području grada Vodnjana, a još 13 je u proceduri. Sljedeći mjesec, kako su najavili iz državnog inspektorata, započinje se i s rušenjem. Prvih 14 ilegalnih objekata srušit će se na području Umaga, Rovinja i Ližnjana, a u Istru su u ispomoć stigla i 4 građevinska ispektora.

Počeo je konačni obračun s ilegalnom gradnjom u Istri. Ne samo da je državni inspektorat pojačao aktivnosti, nego se i lokalna vlast na razne načine bori protiv nje. Otvaraju se telefonske linije, web stranice za prijavu ilegalne gradnje, obučavaju se komunalni redari.

Pročitajte i ovo Eksplozija uznemirila Splićane - 1 završena istraga Detonacija bombe u Splitu, susjedi negoduju: "Što smo posijali, to i žanjemo“

Istarski župan Boris Miletić napominje da ilegalna gradilišta nisu ništa novo: "Problem bespravne gradnje je problem koji traje već nekoliko desetljeća, a u zadnje je vrijeme poprimio ogromne razmjere. To je za mene zločin nad prostorom, a prostor nam je, nakon naših građana, daleko najvrijedniji resurs. Prema podacima naše javne ustanove Natura Histrica procijenjuje se negdje do 50-ak tisuća bespravnih objekata".

Reporterki Dnevnika Nove TV Lini Dollar Miletić je otkrio da bi i sam krenuo u akciju rušenja objekata kada bi imao ovlasti to učiniti" Kao što meni ljudi kažu: 'Nemojte pričati, sjedni u bager, idi srušiti par kuća'. Kad bih imao te ovlasti, i to bih napravio", dodaje. 

Pročitajte i ovo Divlja gradnja u Istri - 5 VLADA BEZAKONJE Istra u borbi protiv ilegalne gradnje: Cijela naselja izgrađena bez dozvola, stavili rampe i blokiraju pristup moru

Cijeli razgovor u kojem istarski župan otkriva više detalja možete pogledati u videoprilogu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene