Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski forum

U Hrvatsku stigli potencijalni ulagači iz Koreje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatsku je stiglo poslovno izaslanstvo sedmog najvećeg izvoznika na svijetu - Koreje.

Ministarstvo vanjskih poslova organiziralo je hrvatsko-korejski poslovni forum. Predstavnici Samsunga, Hyundajija, Daewoo-a došli su vidjeti gdje bi u Hrvatskoj mogli uložiti svoj novac. 'Mi smo privatna kompanija i ako pronađemo nešto profitabilno, zašto ne? Aktivno ćemo razmotriti takve mogućnosti', kazao je Jae-Hwan Kim iz Samsunga.

>>
Brže strateške investicije: Ulagači će realizaciju čekati pet mjeseci!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još se prikupljaju ponude Hoće li Brad Pitt sudjelovati u 800 milijuna vrijednoj investiciji kod Šibenika? Slika nije dostupna PITALI SMO STRUČNJAKA Može li javna ponuda dionica HAC-a spasiti proračun?

Yang In JIp, proizvođač alkoholnih pića je kazao da je Hrvatska vrlo atraktivna za ulagače. 'Na Hrvatsku gledam kao na vrata, a ne samo kao konačno odredište mojih investicija ili kao poslovnog partnera. Lokacija je jako dobra,infrastruktura, također. Cijena rada i zemljišta je vrlo atraktivna za investitore'

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva predstavljeni su im hrvatski investicijski potencijali. Nakon foruma predstavnici tvrtki iz najjačih Korejskih industrijskih grana sastat će se s hrvatskim poduzetnicima i pokušati pronaći projekte na kojima bi mogli surađivati. 'U ovom trenutku imamo najave da razmišljaju o određenim investicijskim ciklusima u segmentu proizvodnje hrane', kazala je Sabina Škrtić, pomoćnica ministar gospodarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene