Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevelika razlika

Jedna država, različite škole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nažalost, svi učenici u Hrvatskoj nemaju iste uvjete školovanja.

Živahne boje zidova. Moderna dizala. Atraktivna sportska dvorana. Školarce iz zagrebačkih Vrbana dočekala je najmodernija škola u Hrvatskoj. Od sutra i besplatni udžbenici na klupama. Školarci u Otoku kraj Sinja već danas su običnu ploču zamijenili pametnom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednaka kvaliteta za sve Evo zašto Vlada namjerava zatvoriti neke škole Slika nije dostupna Pomoć učiteljima i nastavnicima Pročitajte što piše u priručnicima za nastavu zdravstvenog odgoja

"Ukoliko primjetim da neko dijete nije poslušno, da ne surađuje na satu, imam opciju ući u imenike i tu vidim sve učenike koji bi trebali biti na satu'', rekla je učiteljica Ivana.

Umjesto bilježnica oni koriste tablete, ali će se strogo kontrolirati što se radi na njemu. Elektronički se od danas radi i u Varaždinu, gdje su papirnati dnevnici otišli u povijest.

>>Povratak u školske klupe za više od 500.000 učenika

"Otprilike kao internet bankarstvo. Ulazite kao svojim tokenom, svojom šiform, sve je sigurno, sigurnije nego što su bili stari imenici", rekla je učiteljica hrvatskog jezika iz Varaždina, Ružica Gregurić.

No, nije u svim školama isto. U Lici neke škole izgledaju kao iz 13. stoljeća. Ivana Rukavina primjer je djevojčice koja je sama u razredu. "Voljela bi da imam više prijatelja, učenika i da mi je škola malo ljepša", rekla je Ivana Rukavina.

Ljepša, ali bez sheme školskog voća bila je jutros klesarska škola u Pućišćima gdje su učenici s ministrom doručkovali krafnu, čokoladni namaz i kruh.

"Doručkovali smo zdravo, ali može i zdravije, to smo i rekli voditelju kuhinje da malo više voća bude na meniju", rekao je ministra obrazovanja Željko Jovanović.

I dok će se jedni igrati u najmodernijim školskim dvoranama, jedni se neće imati gdje igrati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene