Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle nove doze cjepiva

U Hrvatskoj od H1N1 dosad umrlo 19 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Republici Hrvatskoj od trenutka pojave virusa pa do danas registrirano je 37.805 slučajeva oboljenja od svinjske gripe.

Bez ikakvih komplikacvija gripu je preboljelo gotovo 37.000 osoba, a 19 oboljelih je preminulo, izvijestilo je Ministarstvo zdravstva. U izvješću Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi navodi se kako je u Hrvatskoj u tjednu od 23. do 29. studenog ukupno registrirano 11.209 slučajeva oboljenja od pandemijske gripe, što govori o padu novozaraženih za više od 2.700 osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Počela sezona HZJZ objavio kad počinje cijepljenje protiv gripe: Nabavljeno 500 tisuća doza Slika nije dostupna Više štete nego koristi 1976. jedna žrtva svinjske gripe, a 25 žrtava cjepiva

>> Svinjska gripa može biti smrtonosna u kombinaciji s nekom drugom bolesti

Ministarstvo obavještava kako je stiglo dodatnih 60.000 doza pandemijskog cjepiva koje će biti poslano diljem Hrvatske. Na današnjem sastanku Stožera, a na preporuku Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, donesena je odluka o proširivanju rizičnih skupina za cijepljenje pandemijskim cjepivom. Pored dosadašnjih kriznih skupina, Stožer na cijepljenje poziva i sve kronične bolesnike starije od 6 mjeseci. Navode kako je cijepljenje najbolji način prevencije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene