Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Republici Hrvatskoj od trenutka pojave virusa pa do danas registrirano je 37.805 slučajeva oboljenja od svinjske gripe.


Bez ikakvih komplikacvija gripu je preboljelo gotovo 37.000 osoba, a 19 oboljelih je preminulo, izvijestilo je Ministarstvo zdravstva. U izvješću Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi navodi se kako je u Hrvatskoj u tjednu od 23. do 29. studenog ukupno registrirano 11.209 slučajeva oboljenja od pandemijske gripe, što govori o padu novozaraženih za više od 2.700 osoba.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Ministarstvo kulture i medija predložilo da novinari budu prioritetna skupina za cijepljenje Red za testiranje na koronavirus Zabrinjavajući trend kod susjeda: Namjerno se zaraze koronom da bi dobili potvrdu za putovanje - "To je opasna praksa, riskiraju i teži tijek bolesti"

>> Svinjska gripa može biti smrtonosna u kombinaciji s nekom drugom bolesti

Ministarstvo obavještava kako je stiglo dodatnih 60.000 doza pandemijskog cjepiva koje će biti poslano diljem Hrvatske. Na današnjem sastanku Stožera, a na preporuku Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, donesena je odluka o proširivanju rizičnih skupina za cijepljenje pandemijskim cjepivom. Pored dosadašnjih kriznih skupina, Stožer na cijepljenje poziva i sve kronične bolesnike starije od 6 mjeseci. Navode kako je cijepljenje najbolji način prevencije.