Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teškoće s proizvodnjom

U Hrvatskoj došlo do kratkotrajne nestašice cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestašica će trajati oko mjesec dana i neće predstavljati rizik za zdravlje djece, priopćeno je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U Hrvatskoj je došlo do kratkotrajne nestašice cjepiva za drugo docjepljivanje djece protiv protiv difterije, tetanusa i hripavca koja će trajati trajati oko mjesec dana i neće predstavljati rizik za zdravlje djece, priopćeno je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Cijepljenje (Foto: Guliver/Thinkstock) Posljedice teške, nerijetko i smrt Znanstvenici: Protivnici cijepljenja predomisle se tek kad im pokažete posljedice, druge činjenice negiraju Slika nije dostupna Očekuje se tijekom rujna HZJZ još uvijek nije nabavio cjepivo protiv difterije, tetanusa i hripavca

Nestašica je posljedica teškoća s proizvodnjom cjepiva u Europi i posljedične nemogućnosti isporuke već ugovorenih količina ovog cjepiva od strane dobavljača.

U bolnicama nestalo cjepiva protiv tuberkuloze

Cjepivo je bilo namijenjeno za drugo docjepljivanje trogodišnjaka rođenih 2010. godine koji nisu bili docijepljeni protiv difterije, tetanusa i hripavca tijekom 2013., kako je to bilo predviđeno tadašnjim kalendarom cijepljenja.

Evo od koje će bolesti do 2015. oboljeti čak dva milijuna ljudi!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskom agencijom za lijekove i medicinske proizvode i veledrogerijama radi na osiguranju potrebnih uvjeta za uvoz cjepiva. Nestašica cjepiva, koja će trajati oko mjesec dana, neće predstavljati rizik za zdravlje djece, niti će se time narušiti visoka zaštita kolektivnog imuniteta protiv difterije, tetanusa i hripavca, navodi se u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene