Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U HRVATSKOJ MILIJUN TURISTA

Nastavlja se iznadprosječno dobra sezona kojoj se nitko nije nadao, gužve i u trajektnim lukama: ''I dalje kontinuirano rastemo, negdje smo na 77 posto od 2019. godine. Očekujemo, naravno, izvanredne linije''

Sezona je u Hrvatskoj na vrhuncu, a brojke su već bolje od prošlogodišnjih. U zemlji trenutačko boravi više od milijun turista. Gužve su vidljive i u trajektnim lukama, a iz Jadrolinije su potvrdili da su sada na 77 posto od 2019. godine.

U Hrvatskoj trenutačno boravi više od milijun turista od kojih je oko 900 tisuća inozemnih. Promet je i ovog vikenda pojačan na većini cesta u smjeru mora, ponegdje se vozi uz povremene zastoje i u kolonama.

I u trajektnim lukama dan protječe u znaku gužvi. Tijekom vikenda kroz splitsku luku proći će više od 75 tisuća putnika i 17 tisuća vozila. Zbog povećane potražnje, uvode se i izvanredne linije.

Pročitajte i ovo Miro Bulj, gradonačelnik Sinja NEMA IZNIMAKA HZJZ odbio zahtjev Sinja da se produži rad ugostiteljskih objekata tijekom Alke: "To bi bilo diskriminirajuće prema ostalim ugostiteljima na obali i u unutrašnjosti"

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj - 1 POŽARI HARAJU, IMA POGINULIH VIDEO Kataklizmični prizori iz Grčke i Turske! Zbog podmetanja vatre uhićeno troje ljudi, objavljena zastrašujuća snimka s trajekta, koja ledi krv u žilama

''I dalje kontinuirano rastemo, negdje smo na 77 posto od 2019. godine. Očekujemo, naravno izvanredne linije, evo bit će sad jedna prema Supetru. Gužve su iz Splita, gužve su u Supetru, tako da očekujemo da ćemo uz redovne imati i izvanredne linije. Što se tiče ostalih linija, sve su pune: Hvar, Vis, Vela Luka, Šolta, evo zaista puna, puna luka putnika, i domaćih i stranih'', komentirala je glasnogovornica Jadrolinije, Jelena Ivulić.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene