Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došla s blagim simptomima

Žena zaprimljena u klinici Fran Mihaljević ne boluje od koronavirusa, nalaz je negativan

Nakon što je utvrđeno kako kod dvojica muškaraca koji su u subotu bili primljeni u Kliniku dr. Fran Mihaljević nemaju koronavirus, zaprimljena je još jedna pacijentica čiji je nalaz također negativan.

Pacijentica (42) koja je kratko boravila u Kini je zaprimljena s blagim simptomima, a nalaz je ubrzo potvrdio kako ne boluje od koronavirusa. 

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Redovita sjednica Vlada proglasila kraj epidemije: ''Važno je da izvučemo pouke'' Vili Beroš Uskoro odluka Stigao je službeni prijedlog za ukidanje pandemije

Dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti Davorka Lukas, prethodno je rekla kako je žena zaprimljena dobrog općeg stanja, ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje.

Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan.

Dvojica ranije primljenih muškaraca nemaju koranavirus

Ranije u subotu u kliniku su zaprimljena su još dvojica suspektnih pacijenta, no ubrzo je potvrđeno kako nemaju koronavirus.  Jedan je ubrzo otpušten kući jer je utvrđeno da nije zaražen, a nalazi drugog su negativni.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije je rekao kako je riječ o jednom Hrvatu koji je bio u Kini te jednom Kinezu, inače državljaninu Belgije čija je majka bila u Kini. Ni kod jednog muškarca nisu bili zabilježeni ozbiljniji zdravstveni problemi.

"Trebamo biti na oprezu, ali nema mjesta za paniku", kazao je Beroš.

Broj zaraženih raste

Ukupni broj ljudi koji su umrli od koronavirusa u subotu je porastao za 86 na 722, objavile su kineske vlasti. Naglasile su da će broj mrtvih u epidemiji uskoro prijeći broj od 744 žrtava u svijetu zabilježenih za vrijeme pandemije SARS-a, drugog koronavirusa koji je sa životinja prešao na ljude u Kini.

Za vrijeme širenja zaraze SARS-a, bilo je prijavljeno 8098 slučajeva, što sugerira daleko manju stopu transmisije u odnosu na najnoviji koronavirus, no višu stopu smrtnosti.

Zasad su samo dvije smrti prijavljene izvan kopnene Kine - u Hong Kongu i na Filipinima - od oko 332 slučaja u 27 zemalja i drugim regijama. Obje žrtve bili su kineski državljani.

Pet britanskih državljana zarazilo se koronavirusom na skijalištu u francuskim Alpama gdje su dijelili smještaj s osobom koja je prethodno boravila u Singapuru, priopćili su u subotu francuski zdravstveni dužnosnici.

Osobe zaražene virusom, među kojima je jedno dijete, nisu u teškom stanju, kazala je ministrica zdravstva Agnes Buzyan.

Britanci su boravili u skijalištu Contamines-Montjoie u Savoji u istočnoj Francuskoj, nedaleko od Ženeve i vrha Mont Blanc. (D.I./Hina)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene