Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagoslov pasa

Ljubav je to koja se teško može opisati: ''Moji roditelji su preminuli i bila sam jako ljutita na život, a onda su oni ušli u moj život i izliječili moje srce''

Aktualno Galerija Psi - 1 Psi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Psi - 2 Psi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Psi - 3 Psi - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Psi - 4 Galerija 1/4 >>
Zaštitnik od zaraznih kuge i kolere, ali i životinjskih, posebno psećih bolesti – sveti Rok posebno je značajan u Južnoj Americi gdje se organizira i blagoslov pasa.

U Boliviji su mali i veliki, u kostimima ili bez njih, ali nedvojbeno kao pravi frajeri, uz svoje najbolje prijatelje obilježili dan Svetog Roka, zaštitnika pasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vlasnik dobio kaznu Njemački ovčar do smrti izgrizao mješanca: "Postojala je opasnost da će napasti i vlasnicu" Ivana Crnoja, predsjednica Udruge Pobjede U KORONAKRIZI Hrvati su u posljednje dvije godine udomili ili kupili više od 120 tisuća pasa, ali postoji i druga strane medalje: "Probajte zamisliti da ste zadnja rupa na svirali"

U njihovu čast održana je i misa nakon koje su četveronožni ljubimci dobili i blagoslov.

"Moji roditelji su preminuli i bila sam jako ljutita na život, a onda su psi ušli u moj život i izliječili moje srce. Oni me ispunjavaju ljubavlju. Svaki dan me čekaju kod kuće, uveseljavaju me", rekla je vlasnica pasa Monica Hurtado.

Pročitajte i ovo Dječak i psić Preslatko! Kućni ljubimci promijenili im život, od njihovih reakcija rasplakali su se i gledatelji

Pročitajte i ovo Psi s frizbijem - 2 EURO U FRIZBIJU Hrvatska reprezentativce i na četiri noge ima: ''Njima je jednostavno svladati sve što trebaju raditi dok nama treba... ajme, majko''

Da bi svi okupljeni bili što veseliji, pobrinuli su se pravi profesionalci. Uz blagoslov, i prosvjed protiv zlostavljanja životinja.

Vlasnica psa, Loudres Molina kaže: "Vlasnici se trebaju brinuti o njima od kada su štenci pa sve dok ne ostare. Psi puno pate. Jedino što tražimo od ljudi je da ne maltretiraju svoje pse."

Jer ljubav između čovjeka i psa teško se može opisati. Znaju to najbolje oni kojima nakon cijelog dana pseća njuška izmami osmijeh na lice. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene