Smrt zagrebačkog gradonačelnika vijest je u medijima diljem regije. Samo u superlativima o Bandiću govore u mjestu Pogana Vlaka, nedaleko od Gruda, gdje je zagrebački gradonačelnik odrastao.

Galerija Tuga u Bandićevu selu - 3 Tuga u Bandićevu selu - 4 Tuga u Bandićevu selu - 1 +3 Mještani Pogane Vlake o Bandiću - 1

Pogana Vlaka u Hercegovini u kojoj je odrastao Milan Bandić obavijena tugom. Ispred njegove obiteljske kuće pale se svijeće. Obješena je i crna zastava. Mještani za njega imaju samo riječi hvale.

''Mi smo izgubili jednoga vrijednoga čovjeka, jednoga radišnoga čovjeka, pozitivnoga čovjeka legendu Hercegovine, Hrvatske'', kaže Ambroža Leko.

''Uvijek vrijedan, marljiv, požrtvovan. Uvijek je više gledao na druge nego na sebe. Mislim da će ovaj kraj i cijela Hrvatska znati uskoro što su izgubili'', rekao je Ivan Tomić.

Od malih nogu pun energije

Zagrebački gradonačelnik rođen je 22. studenog 1955. u općini Grude u Bosni i Hercegovini. Susjedi i prijatelji iz Pogane Vlake opisuju ga kao čovjeka punog energije od malih nogu. U ovom poljoprivrednom kraju Bandić je rano naučio što znači zasukati rukave.

''Igra je lopte, išao u crkvu, radio, pomogao roditeljima, sadio se duhan, krumpir, kukuruz. Nije ga život mazio cijeli život'', kazao je Tomić.

Slika nije dostupna Svijetlile su za mnoge, a danas su Bandićeve fontane zasjale i u čast svom inicijatoru

Stjepanu Brzici je zagrebački gradonačelnik bio poput brata. Obiteljski su prijatelji više od 50 godina.

''Bio je ambiciozan. Uvijek je znao što hoće, bio je omiljen u društvu gdje smo bili, ali je volio uvijek pobjeđivati kada bi mi, recimo, igrali belu. Onda se igra uvijek dok on ne pobijedi'', prisjetio se.

Slika nije dostupna Prijatelj Milana Bandića u čijoj je kući preminuo: ''Još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo. Nije se žalio ni na što''

Nakon završene osnovne i srednje škole otišao je u Zagreb na Fakultet političkih znanosti. ''Kužio je politiku. Najbolje bi mu bilo da nije nikako se time bavio, da je napustio i vratio se tu. Da delamo i družimo se, ali život je takav'', kaže Stjepan.

U rodno mjesto znao je dolaziti, ali nakon što mu je majka umrla 2019. godine, rijetko ga se ovdje moglo sresti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju