Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 14 dana nakon incidenta

U akvatoriju Brodosplita izvučene nove količine mazuta, čak 500 litara, a spominje se zašto se to dogodio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
More oko Brodosplita onečistilo se prije dva tjedna kada je primijećen mazut u akvatoriju brodogradilišta.

Nakon kiše koja je padala prošli vikenda, iz akvatorija Brodosplita na ispustu slivnih voda koje iz Spaladium Arene i ratne luke Lora kanalima prolaze kroz područje brodogradilišta, izvučene su nove količine mazuta, priopćili su u ponedjeljak iz Brodosplita.

 

Kako navode, riječ je o oko 500 litara novog mazuta, koji zahvaljujući postavljenim branama ne ide dalje izvan akvatorija brodogradilišta.

"Zabrinjava činjenica da i 14 dana nakon incidenta mazut još curi", navodi se u priopćenju.

Iako su sve žurne službe  prije dva jedna kada se more oko Brodosplita onečistilo poduzele sve da se onečišćenje zaustavi, pa i postavljanjem dviju brana, očito je problem s mazutom puno veći nego li se očekivalo.

Pročitajte i ovo Onečišćenje kod Splita ISTRAŽUJE SE UZROK ONEČIŠĆENJA Tko je izlio mazut u splitsku luku? Više od šest tona zauljenog krutog otpada prikupljeno u Brodosplitu

Mazut je po pisanju nekih medija, u more Brodosplita dospio nakon završenog Europskog prvenstva u vaterpolu kada se praznio montažni bazen. No, niti jedna služba se do sada nije oglasila koji je bio uzrok da se mazut nađe i slivnim vodama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene