Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spojimo hrvatska srca

Akcija koja je omogućila 264 dječjih osmijeha: ''Ponosni smo na odaziv brojnih građana i donatora''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 264 djece iz udomiteljskih obitelji Zaklada "Hrvatska za djecu" je u akciji "Spojimo hrvatska srca" osigurala personalizirane darove i dostavila ih na njihove kućne adrese.

Drugu godinu zaredom Zaklada ''Hrvatska za djecu'' uspjela je u svom nesebičnom i plemenitom naumu organiziravši akciju "Spojimo hrvatska srca" kojom je ovih blagdana usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji i biološke djece udomitelja. Na njihove adrese, prema želji svakog djeteta, dostavljeni su darovi koje je Zaklada zajedno sa svojim donatorima marljivo prikupljala proteklih mjesec dana, izvijestili su u ponedjeljak iz Zaklade.

U prikupljanju darova Zakladi su pomogli mnogi građani i brojne pravne osobe. Akciji su se odazvali učenici 8.a razreda OŠ Dragutina Kušlana iz Zagreba, djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, djelatnici Državnog izbornog povjerenstva te brojni drugi.

Popis skromnih želja djece iz udomiteljskih obitelji, ali i biološke djece udomitelja, Zaklada je svakoga dana objavljivala na svojoj Facebook stranici. Slušalice za mobitel, kozmetika, slatkiši, trenirka, lutka, igračke...neke su od želja koje su djeci ostvarile ovog Božića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ups! Božićne nezgode posebno su upečatljive, ove će pamtiti do kraja života

Pročitajte i ovo Uskoro počinju ljetna sezonska sniženja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 NAVALI NARODE! Počinju sezonska sniženja: Proučili smo koja su pravila za trgovce te prava kupaca

"Iznimno smo sretni i ponosni na odaziv brojnih građana, donatora te svih koji su i ove godine svojim sudjelovanjem pomogli u ostvarivanju dječjih blagdanskih želja. Ove smo godine dobili 91 prijavu udomiteljskih obitelji na javni poziv, a 89 udomitelja je dostavilo potrebnu dokumentaciju za aktivno sudjelovanje u akciji", izvijestila je upraviteljica Zaklade ''Hrvatska za djecu'' Renata Gubić.

Pritom su, kaže, surađivali s Centrima za socijalnu skrb i udrugama udomitelja. "Zaklada je ispunjavala želje djece koje su bile razumne, u skladu s dobi djeteta te u skladu s vrijednostima koje zaklada promiče. Kao i prošle godine, svi zajedno pokazali smo veliku empatičnost prema najmlađima te ćemo s posebnim zadovoljstvom uručiti darove djeci", rekla je Gubić te zahvalila donatorima.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene