Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Ministarstva pravosuđa

U 16 od 20 zatvora utvrđene nepravilnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa priopćilo je danas da su tijekom obavljenih rotacija upravitelja u 20 zatvora i kaznionica nepravilnosti utvrđene kod njih 16, dok su zakon i pravne propise dosljedno primjenjivali kaznionice u Požegi i Valturi te zatvori u Požegi i Puli.

Analiza stanja tijekom rotacija upravitelja i određeni navodi iz anonimnih predstavki o poslovanju dijela kaznenih tijela, ukazali su na potrebu detaljnijeg praćenja stanja u pojedinim kaznionicama i zatvorima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

Nadzori su obavljeni nadzori u kaznionicama u Lipovici-Popovači i Turopolju, zatvorima u Gospiću, Sisku, Splitu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu te u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Tijekom njih su utvrđene nepravilnosti i propusti pa su poduzete mjere za njihovo otklanjanje.

U sisačkom i šibenskom zatvoru utvrđeno je da su zakon kršili upravitelji. Upravitelj sisačkog zatvora je razriješen, udaljen iz službe i protiv njega je pokrenut postupak zbog povrede službene dužnosti.

Drugi nadzor u tom zatvoru proveden je zbog izjave o navodnom spolnom uznemiravanju službenice od načelnika Odjela osiguranja, no utvrđeno je da je izjava neistinita. Upravitelj šibenskog zatvora je zbog kršenja zakona premješten na drugo radno mjesto niže složenosti i protiv njega je pokrenut postupak zbog teške povrede službene dužnosti, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene