Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prodana konditorska tvrtka

Tvrtku Zvečevo iz Požege kupio ruski milijarder

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tvrtka Zvečevo iz Požege prodana je ruskom milijarderu Denisu Štengelovu. Većinski vlasnik Zvečeva Zdravko Alvir prodao je više od 75 posto udjela u Zvečevu tvrtki Flexway Adriatic.

Tvrtka Zvečevo iz Požege dobila je novog vlasnika. 

Većinski vlasnik Zvečeva Zdravko Alvir prodao je više od 75 posto udjela u Zvečevu zagrebačkoj podružnici kompanije Flexway čije je sjedište u Dubaiju.

Novi vlasnik je tako postala tvrtka Flexway ruskog milijardera Denisa Štengelova. 

Osnivač hrvatske podružnice Flexway Adriatic je kompanija Flexway sa sjedištem u Ujedinjenima Arapskim Emiratima, odnosno u slobodnoj zoni u Dubaiju, piše Danica. 

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Kandidat za premijera Spavaš li mirno, Vojko V? Pogledajte kako Grmoja pjeva u predizbornoj pjesmi: "Dižemo barjak, slavimo Badnjak..."

Vlasnik Flexwayja je Denis Štengelov koji vlasnički kontrolira i KDV, veliku prehrambenu kompaniju u Rusiji. KDV se bavi i proizvodnjom slastica te ima u vlasništvu maloprodajni lanac Yarche! s više od tisuću supermarketa u Rusiji. Štengelov, ruski državljanin, godinama živi u Australiji, a Ukrajina ga je stavila na popis sankcioniranih osoba, piše Danica.

Pročitajte i ovo Most predstavio izborne liste - 9 Izbori su sve bliže Most otkrio tko će biti prvi ljudi na listama: ''Nama kampanja ne treba''

Denis Štengelov 94. je najbogatiji Rus i 2133. najbogatiji u svijetu s bogatstvom vrijednim 1.3 milijarde dolara, objavio je Forbes.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene