Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka Frigus Lumen iz Gale kod Sinja, koja proizvodi rasvjetnu opremu, kao jedini ponuđač na Trgovačkom sudu u Splitu na današnjoj je usmenoj javnoj dražbi ponudila 27 milijuna kuna za kupnju sinjske tvornice konca 'Dalmatinke Nove' d.d. u stečaju.


Sud je utvrdio kako je ponuđač ispunio sve zakonske uvjete natječaja te će uskoro donijeti konačnu odluku. Predsjednica vjerovničkog odbora Iva Radonja rekla je kako je odbor zadovoljan ponudom te podsjetila da su do sada na šest natječaja za prodaju tvornice interes za kupnju pokazale samo dvije tvrtke - Unitas iz Zagreba i Frigos Lumen.

Vezani članci Slika nije dostupna Adventsko ludilo zavladalo Hrvatskom: Gdje su blagdanske poslastice najjeftinije, a gdje najskuplje? Štrajk učitelja se nastavlja (Foto: Dnevnik.hr) Mihalinec i sindikati na Markovu trgu: "Žele nam prodati nebuloznu ideju kao sređenu stvar"

>> Dalmatinka Nova: Bagere zaustavljali tijelima

Unitas je na prvim natječajima ponudio sedam milijuna kuna za kupnju tvornice, no odbor je ponudu odbio. Tvrtka Frigus-Lumen u veljači je uplatila 200.000 kuna jamčevine, a u roku od 30 dana od danas obvezna je uplatiti ostatak.

Radnici potražuju oko 12 milijuna kuna, a natječajem za prodaju tvornice nije uvjetovano zapošljavanje bivših radnika. Radonja očekuje kako će ubrzo početi proizvodnja rasvjetnih tijela. Tvornica konca 'Dalmatinka Nova' već je gotovo dvije godine u stečaju, a već tri i pol godine u njoj se ne proizvodi. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju