Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđen košarkaš

Dalmatinka Nova: Bagere zaustavljali tijelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred tvornice Dalmatinka Nova članovi sinjske obitelji Gaurina legli su pod bagere i fizički pokušali zaustaviti vlasnike da prisvoje zemlju pored tvornice.

Tvrde da je to njihova djedovina oduzeta još u socijalizmu. Jedan od članova obitelji ozlijeđen je bagerom i odvezen u hitnu pomoć. Vlasnici tvornice s druge strane tvrde da su je pošteno kupili.

Pročitajte i ovo Ana Knežević VODIČ KROZ SNIŽENJA U lovu na popuste: Znate li koja su prava potrošača? Informer: Kreću sezonska sniženja - 3 Najlošiji u EU prema informiranosti Za blagdane su znakovi sniženja posvuda, no jesu li legalni? Građani o svojim pravima znaju malo ili ništa: "Nema danas nikakvih prava, samo novac"

Vlasnik tvornice Dalmatinka naručio je bagere da prekopaju zemljište pored tvornice. A obitelj Gaurina štitila je tu zemlju tijelima .Tvrde da to im je oduzeta djedovina. 'Odvjetnik vlasnika je rekao:'Gazi', a ja ispred bagera', opisala je Nataša Gaurina.

Obitelj Gaurina revoltirano tvrdi da im vlasnik tvornice Dalmatinka želi oduzeti obiteljsko zemljište. Čovjek je doslovno legao ispod bagera i neće otići dok ga netko ne sasluša. Traži da Grad Sinj sve zaustavi. Drugoga sina, sinjskog košarkaša, bager je udario i ozlijedio.'Hitna ga je odvela', dodaje Nataša.

Oca obitelji su priveli. 'Bio sam 10 sati u zatvoru', prisjeća se Siniša Gaurina. Zemlja je oduzeta još u socijalizmu. Ne traže Gaurine parcele na kojima je tvornica, od toga su odustali, ali hoće povrat livade kraj tvornice, na kojoj ništa nikada nije izgrađeno i to čitavih 15 tisuća kvadrata.

Sudski postupak povrata imovine je u tijeku, ali tvorničar se već uknjižio. 'Mi smo to platili 4,5 milijuna eura i na ime tog ugovora se uknjižili', kaže Ivica Bilić, suvlasnik Dalmatinke.
Grad  Sinj je izgleda čitavu zonu iz industrijske nedavno prenamijenio u stambeno - poslovnu. Kupci tvornice riješili su se radnica,a sada slijedi zarada. Gaurine pak kažu kako svoje vrtove ne daju makar ležali pod bagerima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene