Na sastanku političkih vođa zemalja Zapadnog Balkana Aleksandar Vučić izdvojio se od svojih kolega pa sjeo sam u zadnji red.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, sjedio je sam u zadnjem redu, izdvojen od lidera ostalih zemalja. 

"Tamo sam birao sam gdje ću sjesti. Iako su me tri puta molili da sjednem u prvi red, ja nisam htio, dakle, ako dozvolite, to me zabavlja", kazao je Vučić kasnije novinarima.

Za razliku od drugih konferencija, koje su se odvile u nekoj od velikih dvorana koje su se mjesecima pripremale za četverodnevni susret, prostorija namijenjena regionalnim političarima poprilično je skromnog izgleda.

Među ostalima, na panelu je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković, kojega se na slikama može vidjeti kako se osvrće i nezainteresirano gleda u daljinu.

Sastanak premijera Andreja Plenkovića i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Davosu Plenković se sastao s Vučićem: Premijer objavio o čemu su razgovarali

Andrej Plenković Plenković u Davosu: "Svijet i Hrvatska dobro su prebrodili prošlu godinu"

Od ostalih su prisustvovali premijer Kosova Albin Kurti, albanski premijer Edi Rama, a slike sa sastanka objavio je Stevo Pendarovski, Predsjednik Republike Sjeverne Makedonije.

"Rasprava o izazovima s kojima se Zapadni Balkan suočava, potrebi održavanja stabilnosti, poticanja gospodarskog rasta i rješavanja zamrznutih sporova u našoj regiji", napisao je Pendarovski u tvitu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju