Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOJA JE TAJNA DUGOVJEČNOSTI?

Baka Draginja iz Topuskog proslavila 103. rođendan, Dnevnik Nove TV ispunio joj je želju: "Pozdrav svima i volim sve"

Aktualno Galerija Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 6 Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 6 Foto: DNEVNIK.hr Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 5 Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 5 Foto: DNEVNIK.hr Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 4 Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 4 Foto: DNEVNIK.hr Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 3 Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Draginja Bodlović proslavila 103. rođendan - 2 Galerija 1/8 >>
Baka Draginja iz Topuskog proslavila je 103. rođendan. Ekipa Dnevnika Nove TV bila je na proslavi rođendana! Više donosi reporterka Sara Duvnjak.

18. siječnja datum je koji se u obitelji Bodlović već 103 godine posebno obilježava. Baka Draginja iz Topuskog, u bazi podataka Državnog Zavoda za statistiku ima posebno mjesto.

Prema procijeni od 2021. godine u Hrvatskoj živi 255 stanovnika od 100 i više godina. Baka Draginja jedna je od njih i proslavila je 103. rođendan. Ima šestero djece, unučad joj je rasuta po svijetu, preživjela je 4 valute, 5 država na istoj adresi i dva rata. Baka je i dalje vesela i pozitivna. Otkriva koja je njezina tajna. 

"Samo jedem dobro, a jedem što naprave. Volim jesti sve", kaže. Voli i popiti rakijiu. "Dobra je šljiva", kaže baka nakon što je nazdravila s okupljenima koji su došli s njom proslaviti rođendan. "Jela je grah, kupus, žgance, to je bio ručak i doručak. Bilo nas je puno, sirotinja i tako. Domaću hranu je jela, nije kao sad", kaže njezina kći Nada Jambrović. 

"Hranite se nezdravo i radite nezdravo. Ne znam za vas, ali za ove mlađe, stalno su na telefonu, niti se druže, ništa. Dođu u goste, jedna uzme svoj telefon, ona druga svoj. Kakvi su to gosti? Kakvo je to druženje? Nikakvo!", kaže kći slavljenice, Dušanka Breberina. 

Sve su u pravu Dušanka i Nada. Ipak informativni program Nove TV je ono što ih uvijek kažu okupi pred televizorom. A baki za rođendan ispunjena je posebna želja da na svoj dan bude glavna zvijezda.

Glumila je voditeljicu. "Pozdrav svima i volim sve", rekla je slavljenica. Za idući rođendan poželjela je tamburaše pa da zapjeva i zapleše i da svi budu u istom broju! 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene