Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev Dinka Cvitana

Tužiteljica morala podnijeti ostavku zbog manjkave optužnice za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se ustanovilo da je optužnica za ratni zločin u Ramljanima bila manjkava glavni državni odvjetnik zatražio je ostavku tužiteljice Željke Pokupec.

Tužiteljica Željka Pokupec prije tri dana podnijela je zahtjev za razrješenjem s dužnosti županijske državne odvjetnice. To je od nje zatražio glavni državni odvjetnik nakon što je DORH povukao manjkavu optužnicu protiv dvojice okrivljenika zbog ratnog zločina u selu Ramljani, a za koju je ona bila odgovorna.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a''

Zaključeno je da optužnica i cijeli postupak prije njezinog podizanja trpe znatne nedostatke. Naime, tijekom provedene istrage nisu poduzete sve radnje kako bi se prikupili dokazi o odlučnim činjenicama od kojih zavisi zaključak o postojanju svih bitnih obilježja kaznenih djela koja se okrivljenicima stavljaju na teret.

'Neka Državna odvjetništva u mjesec dana nisu zaprimila nijednu kaznenu prijavu!'

Ovakvim načinom rada u prethodnom kaznenom postupku i ovakvom manjkavom optužnicom nisu ispunjeni zakonski uvjeti postupanja i optuživanja kao niti profesionalni standardi progona u predmetima ratnih zločina propisani Naputkom Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske broj, stoji u priopćenju DORH-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene