Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragična smrt dva brata na Mosoru

Tužan dan u Splitu: "Sudbina je htjela da im se ispuni želja i da ostanu na planini"

Mosor su pogodili veliki požari 2017.
Mosor su pogodili veliki požari 2017. DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mosor su pogodili veliki požari 2017. Galerija 1/1 >>
Dvojica braće iz Splita sinoć su smrtno stradala na planini Mosor. Bili su iskusni planinari, a šokantno je kako su izgubili život na planini koju su voljeli i poznavali.

Tužan dan u Splitu. Tijela dvojice braće helikopterom su prevezena s planine Mosor. Jedan je imao 57, a drugi 60 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USPJEŠAN VIKEND HGSS u akciji: U nedjelju spasili ozlijeđenu planinarku, u ponedjeljak pronašli nestalu osobu Slika nije dostupna Snimili video Neobičan susret splitskih planinara: "Vidi, medo... Evo ga, prema nama ide"

"Mlađi brat ili mu je pozlilo pa je izašao ili je išao na izvor nedaleko od planinarskog doma pa se poskliznuo. On je fatalno stradao a nakon toga su ga išli tražiti domar i njegov stariji brat i u trenutku kada je vidio svog mrtvog brata i njemu je pozlilo tako da je na mjestu preminuo", govori pročelnik HGSS-a, Vinko Prizmić.

Policija je obavila očevid. Na Mosoru su bili i GSS-ovci. Dvojica braće iskusni su planinari, kojima je Mosor bio kao dnevni boravak, kaže Prizmić.

Mosor je jedno od omiljenih izletišta stanovnika ovoga dijela Dalmacije. Nakon sinoćnje tragedije planinarski dom je danas zatvoren a ovdje su tek rijetki planinari.

"Upozoravamo, najveća opasnost u planinama je upravo poskliznuće . Preporuke su da se nikad ne ide sam, da se nosi odgovarajuća obuća odjeća i da se biraju ciljevi sukladno zdravstvenom stanju", apeliraju iz GSS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene