Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradavanje stranaca

'Turisti se sve više pretvaraju u avanturiste'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S dolaskom turista zaredale su i nesreće. Jedan Mađar smrtno je stradao na kupanju, a čak pet stranaca ozlijeđeno je na Dalmatini. Broj stradalih turista na hrvatskim cestama, od početka godine, tako se popeo na 17. Da žalost bude veća stradali su tik do odredišta, nakon što su prevalili stotine, pa čak i tisuće kilometara.

Posljednjih nekoliko dana stradalih stranih turista sve je više. Na autocesti A1 u dvije prometne nesreće danas je ozlijeđeno pet stranih državljana. Uzrok je bio izlijetanje s kolnika. Neprilagođena brzina praćena lošim vremenskim uvjetima samo su neki od uzroka nesreće. 'Kod jednog dijela vozača dolazi i do pada koncentracije i umora, iz razloga što ti strani državljani putuju iz zemalja koje su udaljene nekoliko stotina, a neke čak i tisuća kilometara od naše zemlje', rekao je Darko Grac iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Ove godine, na hrvatskim cestama poginulo ih je 17. Neki stradaju tek nakon što stignu na odredište. Na divljoj plaži na otoku Krku smrtno je stradao Mađar kojeg je zahvatio odron kamenja. Prekjučer, za Čeha u Zadru, tragično je završio skok s mola na glavu. Pune ruke posla imao je i GSS. Žele izazove, žele malo adrenalina, žele posjetiti krajeve neurbane Hrvatske.

Posljednji slučaj slovenskog ronioca preminulog u dubinama rijeke Cetine gdje je pošao nespreman, možda i najbolje pokazuje da dio stranih turista u Hrvatskoj više ne zanima odmor u tradicionalnom smislu. 'Dolaze u Hrvatsku i ne zadovoljavaju se više ležanjem na plažama i uživanju u moru u suncu. Turisti sve više postaju i pretvaraju se u avanturiste', rekao je Robert Erhardt, pročelnik GSS-a, Zagreb. U istraživanje takvih krajeva turisti - avanturisti, čini se, često odlaze nespremni i nedovoljno educirani. Neki se na žalost nikada i ne vrate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene