Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEHUMANA PRAKSA

Turisti na nenaseljenom otoku kod Šibenika zatekli dva magarca u lošem stanju: "Popili su 20 litara vode..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski turisti koji su plovili između Pašmana u Kornata dojavili su kako se na nenaseljenom otočiću nalaze dva magarca, u prilično lošem stanju. O svemu je obaviještena i policija.

Prije nekoliko dana na Facebook grupi 'Animal Police in Croatia' osvanula je objava da su poljski turisti koji su plovili između Pašmana i Kornata dojavili o dva magarca ostavljena na nenaseljenom otočiću Kurba Mala.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

U objavi su napisali da životinje izgledaju prilično loše te da su popile 20 litara vode koju su im ostavili.

Update 23.07.2020. Nemam baš nešto za napisati. One koje sam zatražila pomoć, ne mogu. Molim one koji imaju brod,...

Objavljuje Animal Police in Croatia (001)Utorak, 21. srpnja 2020.

  magarcima na osamljenom otoku pitali smo u PU šibensko-kninskoj. Glasnogovornica Marica Kosor kazala nam je da dojavu o napuštenim životinjama nisu imali, ali da će policijski službenici provjeriti o čemu se radi.

"Imali smo nedavno sličan slučaj, magarac je bio na otoku, ali to nisu ostavljene životinje. Vlasnici ih znaju odvesti i ostaviti na ispaši. Osiguraju im i vodu i hranu", kazala je Kosor.

Kontaktirali smo i Park prirode Telašćica koji se nalazi u istom arhipelagu. Na društvenoj mreži pojavila se informacija da su obaviješteni djelatnici Parka te da će netko obići otok tijekom dana. Pokušali smo provjeriti je li tko do sada bio tamo, no nitko nije odgovorio na naš poziv.

Sličan slučaj dogodio se i prošlog ljeta. Na otoku Ravan u šibenskom arhipelagu pronađena je napuštena magarica. Da je ostavljena na otoku proširilo se društvenim mrežama te ju je udomio Bernard Roca s otoka Kaprije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene