Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Azijska turneja

Trump: "Sjeverna Koreja je pakao u kojem nitko ne zaslužuje živjeti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u srijedu "okrutnu diktaturu" Sjeverne Koreje da nikada ne podcjenjuje Ameriku te da ju nikada ne dovodi u iskušenje.

"Nemojte nas podcjenjivati, nemojte nas dovoditi u iskušenje", rekao je američki predsjednik pred južnokorejskim parlamentom, zaradivši veliki pljesak.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

"Branit ćemo našu zajedničku sigurnost, naš zajednički napredak i svetu slobodu", dodao je.

Trump, koji je u srijedu krenuo iz Seula u Peking na sljedeću postaju svoje azijske turneje, također je u govoru pozvao sve odgovorne države da ujedine snage, prije svega Rusiju i Kinu.

Za režim u Pjongjangu kazao je da se tranformirao u "sektu" i da se bavi "eksperimentima u laboratoriju povijesti" te državu nazvao paklom u kojem nitko ne zaslužuje živjeti.

"Umjesto da zajamči ravnopravnost svojim građanima, ta ih okrutna diktatura procjenjuje, bilježi i kategorizira prema proizvoljnim kriterijima vjernosti državi."

Bez obzira na te teške riječi, američki je predsjednik pružio i ruku sjevernokorejskom vođi.

"Unatoč zločinima koje ste počinili protiv Boga i ljudi, želimo otvoriti put prema boljoj budućnosti", rekao je.

Trump je u južnokorejskom parlamentu govorio samo nekoliko sati nakon što je zbog lošeg vremena ipak morao otkazati nenadani posjet demilitariziranoj zoni koja razdvaja dvije Koreje. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene