Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONOVNO KROV NAD GLAVOM

Suze radosnice na Danijelovu licu odraz su jedne bolje Hrvatske - najviše su im pomogli oni koji ih nikada nisu upoznali: "Nisam vjerovao, evo još uvijek ne mogu vjerovati..."

Aktualno Galerija Danijel Skrbin - 2 Danijel Skrbin - 2 Foto: DNEVNIK.hr Danijel Skrbin - 1 Danijel Skrbin - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnovili kuću obitelji Skrbin - 1 Obnovili kuću obitelji Skrbin - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnovili kuću obitelji Skrbin - 9 Obnovili kuću obitelji Skrbin - 9 Foto: DNEVNIK.hr +7 Obnovili kuću obitelji Skrbin - 7 Galerija 1/12 >>
Čeka se obnova kuća u Banovini. Država je spora, a u isto vrijeme kuće se obnavljaju donacijama građana. Mještani Tribunja osigurali su novi dom sedmeročlanoj obitelji Skrbin iz Starog Broda.

Suze radosnice na licu Danijela Skrbina. Jer dočekali su svoj novi dom. Nakon mjeseci provedenih u mobilnoj kućici, sedmeročlana obitelj ponovno ima krov nad glavom. Još prije osam mjeseci su im obećali omogućiti novi dom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Petrinji - 3 Tri godine od potresa Plenković poručio da HDZ-ovci nisu lopovi: "To je najgluplja i najnetočnija imbecilna teza" Andrej Plenković PRVA GODIŠNJICA POTRESA Plenković obišao kontejnere nakon što su ga prosvjednici izviždali, a poletjela je i gruda snijega: ''Sve je to dio našeg posla, ja to poštujem''

"Nisam vjerovao, evo još uvijek ne mogu vjerovati, teško mi je“, kroz suze radosnice rekao je Danijel.

Razoran potres koji je u prosincu pogodio Banovinu toliko im je oštetio kuću da im nije preostalo ništa nego je sravniti sa zemljom. Ostale su im samo uspomene. "Hvala Bogu na dobrim ljudima, prijateljima koji su bili uz nas u najtežim trenucima tako da smo uspjeli to nekako prebroditi“, kazala je Barbara.

Najviše su pomogli oni koji ih nikada nisu upoznali! Četiri dalmatinske općine. Tribunj, Tisno, Pirovac i Murter Kornati odmah nakon potresa najavile su izgradnju ili obnovu kuća za četiri obitelji. Tribunj je prvi ispunio obećanje.

"Donacije su iznosile 132 tisuća kuna, razliku do četiristo tisuća smo platili mi iz proračuna. Sudjelovali su, pa evo svi. I mogu kazati da je rezultat toga svega da će ovo mjesto, županija i regija pa i Hrvatska ostati bogatija za jednu obitelj koja će na ovom prostoru ostati“, poručio je načelnik Tribunja Marko Grubelić.

Danijel Skrbin - 1 Obnovili kuću obitelji Skrbin - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Skrbini su mjesecima živjeli u mobilnoj kućici od 24 kvadrata, što je najteže padalo djeci koja su imala online nastavu. Nisu imali prostora pa su, kako kažu, često smetali jedni drugima.

Sada svatko može imati svoju sobu. S kućom su dobili zemljište i gospodarski objekt. Riječ o parceli od deset tisuća četvornih metara. Iako je bilo upitno može li općina prikupljati donacije, problema nije bilo kaže Grubelić.

"Je li do kraja zakonski ovaj račun što smo otvorili za donacije, ja ću reći da me nije ni briga zato što se radi o plemenitoj namjeni, humanitarnoj i humanoj prije svega i ne vjerujem da će itko raditi problem oko toga“, zaključio je u razgovoru s novinarkom Jelenom Rastočić.

Danijel polako dovodi i svoju stoku, svinje i ovce, jer od njih i poljoprivrede živi. Danas slavi jer će jesen i zimu mirnije dočekati.

"Bilo bi mi najbolje da sam mogao ostati na svojem dvorištu, ali eto, ovdje sam i dobro je. Bilo je moguće da tamo ostanem, ali predugo bi trajalo. Ne mogu čekati dvije godine dok mi se napravi kuća. Ne trebam više ništa. Imamo krov nad glavom ja i supruga i klinci, zahvalan sam općini Tribunje. Ne znam više šta bih rekao“, rekao je kroz plač.

Baš kao što su i na sam dan potresa nudili pomoć sa svih strana, građani su ponovno pokazali veliko srce i brzinu u djelovanju, daleko veću od države koja još nije obnovila ni jedan dom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene