Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tri županije proglasile elementarnu nepogodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nepovoljnih klimatskih prilika i suše, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Zagrebačke županije, a isto je učinila i županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić, te župan Brodsko-posavskoj županije Šimo Đurđević.

Elementarna nepogoda uzrokovala je smanjenje prinosa na poljoprivrednim usjevima za 30-50 posto, prvenstveno na strnim žitaricama (pšenica, ječam, zob, itd...), stoji u priopćenju Zagrebačke županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Župan Šišljagić proglasio Elementarna nepogoda za cijelu osječko-baranjsku županiju Slika nije dostupna Za dijelove Bjelovarsko-bilogorske županije Proglašena elementarna nepogoda zbog nevremena

Nakon što se izvrši procjena šteta, dostavit će se Državnom
povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. 

Isto je priopćila i Županijska Služba za odnose s javnošću Sisačko-moslavačke županije uz objašnjenje da su odluci prethodili prijedlozi jedinica lokalne samouprave, među kojima su općine Velika Ludina, Popovača, Lekenik, Lipovljani i Topusko te gradovi Glina, Petrinja i Novska. 

Na temelju članka 6. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda odluka je donesena u utorak, 24. srpnja i odmah je stupila na snagu, kaže se u današnjem priopćenju.

Elementarna nepogoda zbog dugotrajne suše proglašena je i u Brodsko-posavskoj županiji.

Župan Šimo Đurđević proglasio je elementarnu nepogodu jer su proljetne i ljetne suše nanijele velike štete na jesenskim usjevima, ali i u ribnjačarstvu. 

U Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda kažu kako će po preliminarnim podatcima prinosi biti manji 30 do 35 posto. 

Točne štete utvrdit će stručna povjerenstva koja će sljedećih dana obići teren.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene