Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrat u Zakonu o trgovini

Trgovine će moći raditi od 0 do 24 sata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakon u trgovini u buduće uopće neće regulirati radno vrijeme trgovina, hipermarketa, tržnica i trgovačkih centara već se oni to činiti samostalno.

Vlada priprema prijedlog zakona koji će ukinuti pet članaka postojećeg zakona, a u kojima je regulirano radno vrijeme trgovina, piše Novi list. Prema postojećem zakonu početak radnog vremena prodavaonica ne smije biti prije šest sati, a kraj ne smije biti nakon 24 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detaljan popis Radno vrijeme trgovina ove nedjelje: Provjerili smo za vas gdje možete obaviti kupovinu Neradna nedjelja Ustavni sud odlučio Rijetko koja trgovina otvorena, trgovci nisu zadovoljni: Prema Vladi idu s novim prijedlogom, doznajemo detalje

Iznimke su prodavaonice na malo unutar zatvorenog dijela benzinskih postaja, prodavaonice na graničnim prijelazima, unutar zatvorenih područja autocesta na odmorištima, kolodvora, zrakoplovnih luka, luka i pristaništa te luka nautičkog turizma gdje se može raditi 24 sata na dan.

Novim zakonom svaki će svaki vlasnik trgovine sam odlučiti hoće li njegova trgovina raditi do 20 sati ili pak od 0 do 24 sata.Nema dvojbe da Hrvatsku očekuje tržišno reguliranje radnog vremena u trgovinama koje će se napokon u potpunosti prilagoditi tržištu. Proširit će se i krug onih koji se mogu baviti trgovinom, pa će se nakon izmjene zakona njome moći baviti neprofitne pravne osobe, poput udruga, zadruga i ustanova.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene