Prijedlog za produljenjem postupka izvanredne uprave podnio je u petak izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

Galerija


"Trgovački sud u Zagrebu u postupku izvanredne uprave nad dužnikom Agrokor i njegovim ovisnim i povezanim društvima donio je zaključak o produljenju postupka izvanredne uprave za daljnja tri mjeseca, računajući rok od 10. travnja 2018. godine", priopćeno je danas iz Agrokora.

Vezani članci Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Peruško stigao na sastanak u Vladu Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Peruško: "Svi postaju taoci jednog vjerovnika, jer se Franck ponaša kao Agrokorova banka, a ne kao proizvođač kave"

Navode kako je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško to danas predložio Trgovačkom sudu u Zagrebu, a u obrazloženju razloga za podnošenje prijedloga za produljenjem je naveo da je vjerovnicima potrebno dodatno vrijeme radi dovršetka teksta nagodbe.

Prijedlog je podnesen sukladno članku 43.st. 2. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Podsjetimo, po neslužbenim informacijama postignut je usmeni načelni dogovor dobavljača i vjerovnika, o čemu više možete pročitati OVDJE, a o svemu se oglasio i Ivica Todorić.