Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga traje dalje

Bik Jerry se ne predaje, treći je dan u bijegu: "Vidio sam ga kod auta, lizao je zadnje staklo, očito je bio žedan..."

Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr) Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Petar Skejo, vlasnik bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Petar Skejo, vlasnik bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Bik/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bik/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bik/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Bik koji već treći dan luta Kozjakom iznad Kaštela, u subotu navečer se pojavio na području Sadina, ali nisu ga uspjeli zadržati.

Potraga i dalje traje, vlasnik obećava da će ga pomilovati, a građani masovno zovu i vlasnika i Prijatelje životinja. Raspituju se i nude novčanu pomoć.

Pročitajte i ovo Bik na cesti u mjestu Hrastje neobičan prizor VIDEO Vozači, oprez! Širi se snimka bika koji trči cestom na sjeveru Hrvatske Slika nije dostupna zovite 192 Policija upozorava građane: Iz klaonice u Kaštel Starom pobjegao bik, ne približavajte mu se

"Pogledao sam ovdje i vidio ga kod auta, kod Škode i vidio da zadnje staklo liže. Bilo je od rose, a on je bio žedan", kazao je Hrvoje Dadić.

Vlasnik klaonice Petar Skejo opisao je kako je trenutno najpoznatiji bjegunac u zemlji već dva puta pobjegao sudbini. 

"Šepao je na zadnje noge, već je bio umoran i sve, no on je opet sretno i spretno preskočio sve i zid i dao se u bijeg gore u šumu", opisao je vlasnik bika Petar Skejo.

Veterinar dr. sc. Vladimir Pezo tvrdi da je bik shvatio poruku i da ju još uvijek nije zaboravio.

"Druge životinje ili mirisi koji su ostali su mu mogli poslati poruku. Nekakav miris krvi, ili drugi mirisi koje ne razaznajemo, nešto što ga je potaknulo da se spašava", rekao je Pezo.

Predsjednik Prijatelja životinja, Luka Oman, rekao je da bik bježi jer su životinje po prirodi plahe.

"Ne mogu se izboriti za svoj život. To ne znači da ne žele živjeti, da ne osjećaju bol jednako kao i mi, kako tugu tako i radost. I naravno da ne žele završiti u klaonici", rekao je Oman.

Podsjetimo, bik je u subotu navečer ušao u stupicu u mjestu Sadine, ali se uspio izmigoljiti i ponovno pobjeći. Od petka navečer traže ga vlasnici i policija.

Prvi put je pobjegao iz boksa klaonice. Policija je tad upozorila građane da se životinja uputila u smjeru Rudina i da joj se ne približavaju već zovu 192 ako je vide. Mladi bik star oko godinu dana težak je više od 600 kilograma i ima opasne rogove.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene