Nakon što je klub Milana Bandića tražio uvođenje besplatnih udžbenika za sve, ministri su komentirali mogućnost uvođenja socijalnog kriterija.

Galerija


Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako treba napraviti razliku. "Kada razgovaramo o socijalnim kriterijima, o imovinskom cenzusu, sigurno su to elementi koje treba uključiti, kako bi se ipak napravila razlikovnost", smatra ministar.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Bandić o snimkama na kojima urla na suradnike: "Nije mi neugodno, ja sam ponosan na to, to je moj neponovljivi stil" Nada Murganić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministrica Murganić o Bandićevu zahtjevu: "To su ozbiljne stvari, potrebne su detaljne analize"

Ministrica demografije Nada Murganić ne misli da bi baš svi trebali imati besplatne udžbenike. "Moje dijete…. nemam doduše školsko dijete, ali zaista ne bi trebalo imati besplatne udžbenike jer na ovaj način ćemo zaista sva sredstva koja imamo na raspolaganju usmjeriti samo na jednu aktivnost, a to možda nije dobro", izjavila je ministrica.