Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hotmail

Ministar Zdravko Marić jedva uspio odgovoriti: "Nisam sudjelovao u aktivnom dijelu pisanja zakona"

Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Nakon što je jučer potpredsjednica Vlade Martina Dalić podnijela ostavku, premijer Andrej Plenković danas se u poslijepodnevnim satima sastaje s koalicijskim partnerima.

Uoči sastanka u Vladi održao se i sastanak užeg kabineta Vlade. Dolazeći u zgradu Vlade, jučerašnju ostavku Martine Dalić komentirala je ministrica demografije Nada Murganić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Slika nije dostupna Zbog afere Agrokor Poruka iz SDP-a: Ozbiljno razmatramo inicijativu za opoziv ministara Marić i Dalić

"Žao mi je što je ogromni trud i napor potpredsjednice Vlade i cijele Vlade na ovom zadatku ostao u sjeni proceduralnih postupaka. Odlaskom bilo kojeg ministra Vlada će nastaviti funkcionirati na programima koje je zacrtala. Mislim da se ne treba bojati jer premijer jako dobro radi", izjavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Ministar uprave Lovro Kuščević poručio je kako premijer i dalje ima podršku partnera.

"Premijer ima podršku i u HDZ-u i među koalicijskim partnerima, a to znači da nastavljamo raditi do kraja mandat. Nemamo vremena za žaljenje, moramo pronaći novog ministra ili ministricu", kazao je ministar Lovro Kuščević.

Marić zamuckivao

Upitan tvrdi li nakon objave mailova kako i dalje kako nije bio uključen u pisanje lex Agrokora, ministar financija Zdravko Marić zamuckujući je poručio:

"Ja nisam sudjelovao u bilo kakvom aktivnom dijelu pisanja zakona i to se vidi iz mailova", kazao je Marić.

Jandroković: "Još nemamo ime budućeg ministra"

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković novinarima je kazao kako još nemaju ime budućeg ministra ili ministrice.

Na pitanje zašto je Martina Dalić podnijela ostavku, kratko je odgovorio: "To svi znaju."

Milijan Brkić: "Premijer Plenković nije znao za sve procese unutar skupine Borg"

Ostavku Martine Dalić komentirao je HDZ-ov Milijan Brkić.

"Martina Dalić je donijela jedinu moguću, politički odgovornu, odluku da da ostavku. Nije ugodna situacija i nitko to nije priželjkivao, ne treba sada likovati nad time. Svi mi trebali bi biti odgovorni i gledati kako završiti procese, da se nagodba dovede kraju, da bude pravična i pravedne i da budu zadovoljni svi dobavljači, i onaj najmanji, te da Agokor iz ovoga izađe stabilan i da se zaštite radna mjesta", rekao je Brkić.

Što se tiče političke odgovornosti premijera Plenkovića, Brkić vjeruje da nije znao sve, bez obzira što je mailove očito dobivao.

"Premijer Plenković za sve procese koji su se događali unutar skupine nije znao. Duboko vjerujem u institucije, da će dati odgovore. Hrvatski narod treba dobiti odgovor," izjavio je Brkić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene