Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Treba smanjiti PDV na hranu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je na konferenciji za novinare rekao da bi Vlada trebala smanjiti PDV na hranu koji bi, smatra, trebao iznositi 10 posto, a u drugoj fazi i 5 posto.

Kajin smatra da Vlada mora jamčiti određen standard građanima, ali da to ne može ostvariti carinom na izvoz kukuruza ni bescarinskim uvozom kukuruza te da se građanima može pomoći samo smanjenjem PDV-a na hranu.

Pročitajte i ovo Kupovina namirnica - 1 Zovu Udrugu potrošača Ljuti i razočarani: Vladin potez je otišao u vjetar, građani i dalje jedva spajaju kraj s krajem Tržnica - 3 Tko je prošao jeftinije Jesu li zbog smanjenja PDV-a svi trgovci korigirali cijene? Usporedili smo koliko košta košarica na tržnicama u Rijeci i Osijeku

Potpredsjednik IDS-a smatra da je ova godina izgubljena za ulaganja stranih kompanija - zbog korupcije, birokratskih prepreka, privatizacijskih afera, kraha velikih sustava, urušavanja HFP-a i izbora.

Kajin je istaknuo da bi s privatizacijom velikih tvrtaka trebalo
pričekati do parlamentarnih izbora, ukazao je na potrebu što bržeg rješavanja problema štediša bivše Ljubljanske banke te je ocijenio da bi trebalo mijenjati hrvatski Ustav. 

Naveo je da u preambulu Ustava treba vratiti Bošnjake i Slovence, vratiti Županijski dom Sabora, preformulirati odredbe o služenju vojnog roka, uvesti referendum za NATO te da se treba usprotiviti prijedlozima da se predsjednik države bira u Saboru.

Kajin je još ocijenio da mediji nisu ni idealni ni bezgrešni, ali da
bi se u Hrvatskoj, kada ne bismo imali ovakve, makar nesavršene, površne i pristrane medije, još uvijek pucalo i ginulo. 

Kajin je to izjavio komentirajući dijelove jučerašnje propovijedi vojnog ordinarija Jurja Jezerinca koji je, među ostalim, kazao da "zmaj i sotona i dalje djeluju kroz medije".

Također je osudio i riječi krčkoga biskupa Valtera Župana, koji je u propovijedi govorio o broju stradalih pod Hitlerovom i Titovom vlašću, te je ocijenio da se Titu ne može pripisati više od milijun ubijenih ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene