Mladi borovi (Foto: Dnevnik.hr)
Mladi borovi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Prva zelena virtualna Green Run utrka ove godine trči se za Boranku i pošumljavanje požarišta Dalmacije.


Najveća volonterska kampanja pošumljavanja požarišta, popularna Boranka, koju organizira Savez izviđača Hrvatske, ove je godine udružila snage s Green Run utrkom. Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnja Green Run utrka po prvi se puta organizira virtualno, a cilj utrke je okupiti trkače iz cijele Hrvatske te doseći broj od 10.000 istrčanih kilometara čime će se pomoći u pošumljavanju požarišta Dalmacije.

Vezani članci Akcija Boranka - 2 Ni korona nije prepreka: Na opožarenoj Žrnovnici volonteri zasadili 4000 novih stabala Akcija Boranka Nastavlja se akcija Boranka: U pošumljavanju u Žrnovnici za vikend sudjeluje 150 volontera

Utrka se može trčati od 1. do 10. prosinca 2020., a organizatori utrke donirat će za svakog trkača dio sredstava za kampanju Boranka i sadnju novih sadnica na požarištima Dalmacije. Generalni pokrovitelj utrke Green Run je HEP.

Mladi borovi (Foto: Dnevnik.hr) Utrka Boranka Foto: Boranka

"Za svaki prijeđeni kilometar donirat ćemo jednu kunu. Brzina u ovoj utrci nije najvažnija. Svaki prijeđeni kilometar je bitan jer ćemo tako svi zajedno doći bliže cilju od 10.000 istrčanih kilometara,“ izjavila je Iva Božić ispred organizatora utrke.

"Šume su naša druga pluća i drago nam je što će se ovogodišnja Green Run utrka trčati upravo za Boranku. Ovoga puta, trčanjem pomažete sebi, ali i obnovi naših šuma koje su stradale u velikim šumskim požarima. Hvala svakom trkaču koji će i na ovaj način pomoći da crna požarišta ponovo pretvorimo u zelene šume“, izjavio je Dan Špicer, Poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator kampanje Boranka.

Sudjelovanje u virtualnoj utrci je besplatno, a bit će otvoreno 10 dana, od 1. do 10. prosinca 2020. godine. Sudjelovati mogu svi koji se prijave putem službene web stranice Green Run utrke na www.greenrun.hr.

Sudionik je dužan poslati do 10.12.2020. screenshot koji pokazuje datum, točnu udaljenost, vrijeme i naziv trkača te GPX rutu gdje je trkač trčao na mail info@greenrun.hr.

Za bilježenje svojeg osobnog rezultata sudionici će koristiti aplikaciju Strava.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju