Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražite posao?

Želite rješavati najzagonetnije krim slučajeve? MUP traži 200 djelatnika, ali postoji jedan problem

MUP traži radnike (Dnevnik.hr)
MUP traži radnike (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija MUP traži radnike (Dnevnik.hr) MUP traži radnike (Dnevnik.hr) MUP traži radnike (Dnevnik.hr) MUP traži radnike (Dnevnik.hr) Policijski automobil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Policijski automobil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 MUP zapošljava 200 radnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/5 >>
Fotografi, tajnice, inženjeri, referenti, vještaci samo su neka od zanimanja koja MUP traži u svom javnom pozivu. Iako je mnogo onih koji imaju potrebna znanja na Zavodu za zapošljavanje - razlog za slab odaziv MUP-u mogle bi biti male plaće. Kako je riječ o stručnom usavršavanju, svi oni koji dobiju posao radit će za 2750 kuna.

Želite li rješavati neke od najzagonetnijih kriminalističkih slučajeva, brinuti se za kriptološku sigurnost ili pak biti stručni suradnik - MUP nudi priliku za 200 osoba.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

''U dinamičnom sustavu imaju priliku steći iskustvo na poslovima koji će im kasnije sigurno dobro doći u daljnjem profesionalnom životu. Što se tiče dosadašnjih iskustava, uvijek smo imali čak i velik odaziv'', kaže Jelena Bikić iz MUP-a.

No u tom dinamičnom sustavu problem bi itekako mogle biti plaće. Godinu dana radit ćete za svega 2750 kune. U MUP-u bi najmanje problema trebali imati s potragom administrativnih tajnika. Njih je na Zavodu za zapošljavanje prijavljeno gotovo 7000 nezaposlenih. Mnogo veći problem mogli bi im biti tehničari za sigurnost zrakoplovnog prometa jer njih trenutačno na Zavodu za zapošljavanje nema niti jednog.

U Hrvatskoj udruzi eksperata i vještaka problem vide u činjenici što osobe osim završene škole ili fakulteta ne trebaju imati nikakvog iskustva.

''Ne postoji mogućnost da netko u vremenu trajanja edukacije od godine dana, a da prije toga nije imao radno iskustvo, može steći sva potrebna znanja za sudjelovanje u sudskim postupcima i pred sudovima braniti nalaze i mišljenja'', pojašnjava Goran Mazija iz Hrvatske udruga vještaka i eksperata.

Na samostalan rad oni koji i dobiju posao mogu zaboraviti.

''Po dolasku u MUP svaka osoba dobiva svog mentora koji je prati 12 mjeseci i koji joj pomaže u stjecanju novih znanja i novih iskustva'', objašnjava Bikić.

Ovakav potez pozdravljaju i u sindikatu policije.

''Trebala bi se napraviti konačno jedna nova sistematizacija gdje se zna tko i koliko i za što radi, dakle koliko posla - toliko novca'', smatra Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske.

Dok hrvatski plavci muku muče s ne baš dobrim radnim uvjetima i premalim plaćama koje i dalje rastu puževim korakom - teško je očekivati navalu za plaću od svega 2750 kuna. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene