Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronašao sugrađanin

Traži se vlasnik pisma starog 61 godinu: Upućeno Splićanki, a stiglo je iz Cipra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Traži se vlasnik pisma iz vremena Jugoslavije, točnije 1960. godine. Jedan ga je Trogiranin pronašao u blizini samostana i crkve Svetog Dominika.

Jedan je Trogiranin u blizini samostana i crkve Svetog Dominika pronašao pismo koje datira iz 1960. godine, adresirano na Biserku Borić, koja je, po navedenoj adresi, živjela u Radničkoj ulici 11 u Splitu.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost"

Kako navodi Portal grada Kaštela, pismo je bilo otvoreno te prema sadržaju, pretpostavljaju, nema posebnu materijalnu vrijednost.

Još se ne zna kakva je životna priča vezana uz pismo i nosi li sa sobom nešto lijepo ili tragično, izaziva li kod pojedinaca emocije ljubavi ili ljutnje. No, svakako ima emotivnu vrijednost kada je sačuvano 61 godinu.

Pismo je stiglo s broda Šolta iz Cipra, a ne zna se jesu li pošiljatelj i primateljica još uvijek živi. Svakako, ovo je pismo lijepo sjećanje na tadašnji način komuniciranja, bez ikakve moderne tehnologije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene