Traži se vlasnik pisma iz 1960. godine
Traži se vlasnik pisma iz 1960. godine Foto: Portal grada Kaštela

Traži se vlasnik pisma iz vremena Jugoslavije, točnije 1960. godine. Jedan ga je Trogiranin pronašao u blizini samostana i crkve Svetog Dominika.


Jedan je Trogiranin u blizini samostana i crkve Svetog Dominika pronašao pismo koje datira iz 1960. godine, adresirano na Biserku Borić, koja je, po navedenoj adresi, živjela u Radničkoj ulici 11 u Splitu.

Vezani članci Fotografije s požarišta kod Trogira - 4 Trogirska policija uhitila muškarca zbog sumnje da je podmetnuo više požara Vatrogasci na požarištu kod Trogira ostaju cijelu noć Požar kod Trogira ušao u drugu noć. Gasitelji ostaju dežurati do jutra za kada je najavljeno novo jugo

Kako navodi Portal grada Kaštela, pismo je bilo otvoreno te prema sadržaju, pretpostavljaju, nema posebnu materijalnu vrijednost.

Još se ne zna kakva je životna priča vezana uz pismo i nosi li sa sobom nešto lijepo ili tragično, izaziva li kod pojedinaca emocije ljubavi ili ljutnje. No, svakako ima emotivnu vrijednost kada je sačuvano 61 godinu.

Pismo je stiglo s broda Šolta iz Cipra, a ne zna se jesu li pošiljatelj i primateljica još uvijek živi. Svakako, ovo je pismo lijepo sjećanje na tadašnji način komuniciranja, bez ikakve moderne tehnologije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju