Traži se vlasnik pisma iz 1960. godine
Traži se vlasnik pisma iz 1960. godine Foto: Portal grada Kaštela

Traži se vlasnik pisma iz vremena Jugoslavije, točnije 1960. godine. Jedan ga je Trogiranin pronašao u blizini samostana i crkve Svetog Dominika.


Jedan je Trogiranin u blizini samostana i crkve Svetog Dominika pronašao pismo koje datira iz 1960. godine, adresirano na Biserku Borić, koja je, po navedenoj adresi, živjela u Radničkoj ulici 11 u Splitu.

Vezani članci Zgrada veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu MUP o morbidnom pismu u veleposlanstvu: "Pošiljka je u posjedu policije, utvrđujemo porijeklo i sastav" Išaran automobil "Bravo za umjetnika": Pogledajte što su napravili od auta u Trogiru koji je blokirao prolaz vatrogascima

Kako navodi Portal grada Kaštela, pismo je bilo otvoreno te prema sadržaju, pretpostavljaju, nema posebnu materijalnu vrijednost.

Još se ne zna kakva je životna priča vezana uz pismo i nosi li sa sobom nešto lijepo ili tragično, izaziva li kod pojedinaca emocije ljubavi ili ljutnje. No, svakako ima emotivnu vrijednost kada je sačuvano 61 godinu.

Pismo je stiglo s broda Šolta iz Cipra, a ne zna se jesu li pošiljatelj i primateljica još uvijek živi. Svakako, ovo je pismo lijepo sjećanje na tadašnji način komuniciranja, bez ikakve moderne tehnologije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju