Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaslužena kaznena prijava

Putem lažnih edukacija i osposobljavnaja zaposlenika direktor u četiri godine u džep "pospremio" više od 1,6 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je kazneno prijavila 61-godišnjeg direktora trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije osumnjičenog za zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave, čime si je pribavio protupravnu korist veću od 1,6 milijuna kuna.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 61-godišnjak, kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu, prekoračivši svoje ovlasti i protuzakonito si pribavio iznos od najmanje 1.671.400,00 kuna, priopćila je u petak Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

Naime, od 2015. do 2019. godine izradio je za ukupno 8342 osobe poslovnu dokumentaciju o provedenoj edukaciji i osposobljavanju s neistinitim podacima, ovjerivši ju svojim potpisom ovlaštene osobe i pečatom trgovačkog društva za osposobljenosti radnika za rad na siguran način. Tu dokumentaciju je predao osobama od kojih je za to primio novac, a kojeg nije predao u društvo već ga je zadržao za sebe.

Zbog sumnje na kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, protiv 61-godišnjeg osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dodaje se u priopćenju koprivničko-križevačke PU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene