Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprihvatljiv zahtjev

'Traženje Srbije za izručenjem Purde nastavak je agresije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matica hrvatska neprihvatljivim drži da Republika Srbija postavlja zahtjev za izručenjem hrvatskog branitelja Tihomira Purde te ocjenjuje da je taj zahtjev ignoriranje suverenosti Republike Hrvatske i svojevrstan nastavak agresije.

'Cijela Hrvatska se mora oduprijeti pokušaju takvog pravnog nasilja', navodi se u izjavi Matice hrvatske (MH) u kojoj traže slobodu za Purdu i poštovanje hrvatskih branitelja. Matica drži da slučaj Purda, hrvatske državne ustanove i javnost, moraju shvatiti kao opomenu i poticaj da prema hrvatskim braniteljima njeguju odnos poštovanja i zahvalnosti.

'Dovedeni smo u situaciju da ugledni hrvatski političari već poručuju braniteljima da se ne moraju bojati. Ima li u povijesti primjera da bi se morali bojati u svojoj državi oni koji su tu državu stvarali, branili i obranili?', pita se u izjavi MH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži odštetu Purda će tužiti i Srbiju i BiH Slika nije dostupna 'Premijerka uvijek ispuni obećanje' Purda najavio da će tužiti Srbiju

>> 'Purda je dokazao da je nevin'

Matica poziva hrvatske državne ustanove i nositelje vlasti da na svim potrebnim mjestima u Hrvatskoj i u svijetu poduzmu pravne, političke i diplomatske korake, kako bi se prekinulo ponižavanje svakog branitelja koji je svoj život izložio obrani slobode i suverenosti hrvatskoga naroda i države.

Pozivamo i 'sve ljude dobre volje da odlučnim i učinkovitim djelovanjem stanu u obranu slobode i ljudskog dostojanstva Tihomira Purde, hrvatskog branitelja. Pozivamo i tražimo da se sve učini za njegovo puštanje na slobodu', piše, uz ostalo, u izjavi MH. (HIna)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene