Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLASILO SE ODVJETNIŠTVO

Izvidi su tajni: Kad će biti poznat uzrok tragedije u dubrovačkoj hidroelektrani?

Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Još se ne zna uzrok nesreće u hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hidroelektrana Dubrovnik, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Osam dana nakon tragične nesreće u hidroelektrani Dubrovnik oglasilo se Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, no bez konkretnih informacija i odgovora.

Uzrok požara i dalje nije poznat, a u tijeku je provođenje izvida koje se koordinira sa službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Načelnik policije dubrovačko-neretvanske rekao je kako se razgovara sa svim osobama koje mogu imati informacije o događaju. Na razgovore su pozvani i vatrogasci.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

"Svi vatrogasci koji su sudjelovali na intervenciji požara Platu su na raspolaganju Ministarstvu unutarnjih poslova u istražnom postupku, što god im treba", rekao je Stjepan Simović, vatrogasni zapovjedink. 

''O tijeku izvida nije moguće govoriti jer se radi o tajnim izvidima. Nakon njih, cjelokupna će dokumentacija biti dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku na uvid'', rekao je Dominko Hladilo, v.d. općinskog državnog odvjetnika.

''Postupak vještačenja može biti dugotrajan proces, ali policija će biti na usluzi i DORH-u i vještacima za bilo kakve aktivnosti i izvidi, ako budu naloženi'', kaže Ivan Pavličević, načelnik PU dubrovačko-neretvanske.

Hep smo upitali jesu li dužni imati izolacijske aparate sa zrakom, s obzirom na to da su unutar hidroelektrane pronađena samo dva, a kada je požar buknuo, unutra je bilo 12 radnika.

"Hidroelektrana Dubrovnik je prema Rješenju MUP-a, izdanom na temelju Zakona o zaštiti od požara, svrstana u treću kategoriju ugroženosti od požara (od ukupno četiri kategorije, od kojih prva kategorija označava najveći stupanj ugroženosti), te shodno tome, izolacijski aparati sa zrakom nisu dio propisane opreme", priopćili su iz HEP-a. 

Na pitanje kada je posljednji put u hidroelektrani Dubrovnik obavljena inspekcija zaštite od požara, kao i kada je izvršen posljednji nadzor Inspektorata rada i inspektorata iz HEP-a odgovaraju kako je to u području istrage koje do objave rezultata ne mogu komentirati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene