Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće i sunčano

Toplinski val stigao u Hrvatsku, izdan alarm za gotovo cijelu zemlju: Evo tko će najviše biti na udaru

Gotovo cijela Hrvatska \
Gotovo cijela Hrvatska \"u žutom\" (Foto: DHMZ) DHMZ
Aktualno Galerija +0 Gotovo cijela Hrvatska \ Galerija 1/1 >>
Pred nama je prvo ozbiljnije zatopljenje ovog ljeta, i to taman kad smo se požalili na kišovito i promjenjivo vrijeme u lipnju i srpnju.

Idućih nekoliko dana temperatura će mjestimice rasti i preko 35 stupnjeva pa je zbog posljedica koje tako visoke temperature mogu imati na naše zdravlje i DHMZ izdao upozorenje: na najvećem udaru ovog toplinskog vala sredinom tjedna bit će naše priobalje: Istra, Kvarner, dalmatinska obala, Ravni kotari, južnodalmatinski otoci te karakteristična područja unutrašnjosti Dalmacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Za gotovo cijelu Hrvatsku za danas je izdano žuto upozorenje zbog iznimno visokih temperatura. Očekuje nas vruć dan i temperature koje će rasti i do 36 stupnjeva Celzijevih.

Gotovo cijela Hrvatska \ Gotovo cijela Hrvatska \"u žutom\" (Foto: DHMZ) Foto: DHMZ

"BUDITE NA OPREZU zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", navodi se u upozorenju DHMZ-a.

U ponedjeljak nas, dakle, očekuje sunčano i vruće vrijeme. Na kopnu povremeno umjerena naoblaka, a uz jači razvoj oblaka pokoji poslijepodnevni lokalni pljusak s grmljavinom moguć je uglavnom u Slavoniji i Baranji.

Mjestimice će puhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 31 i 36 °C.

Sunčano i vruće vrijeme nastavit će se i idućih dana.

U utorak uz dnevni razvoj oblaka pljuskova praćenih grmljavinom bit će ponajprije u Slavoniji i Baranji. Vjetar većinom slab, poslijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će nakon umjerene bure i sjeverca poslijepodne zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 18 do 22, na Jadranu od 22 do 25. Najviša dnevna između 31 i 36 °C.

U srijedu i četvrtak uz prolazno više oblaka poslijepodnevni pljuskovi s grmljavinom bit će izgledniji, osobito na istoku zemlje. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će biti mjestimice umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Jutra će biti topla, na Jadranu i vrlo topla, a danju vruće. Od srijede u Slavoniji dnevna temperatura malo niža, javlja DHMZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene